Състезание по туристическо ориентиране в Несебър

Семейство спонсорира състезанието в памет на своя син Георги Киров-бивш състезател по туристическо ориентиране На 9 и 10 ноември-събота и неделя в Несебър ще се проведе голямо състезание по туристическо...
| Източник: Красимир Косев

Семейство спонсорира състезанието в памет на своя син Георги Киров-бивш състезател по туристическо ориентиране

На 9 и 10 ноември-събота и неделя в Несебър ще се проведе голямо състезание по туристическо ориентиране.В интересната проява ще премерят сили повече от 120 състезатели от София,Варна,Русе,Бургас,Шумен,Търговище,Добрич,Ямбол,Сливен,Стара Загора и др.

Стартовете са за купа „Несебър „и ще бъдат в памет на починалия преди двадесет години състезател от Несебър-Георги Киров.Инициатори за проявата са неговият баща-бивш треньор по туристическо ориентиране и изявен туристически деятел Кирил Киров и неговият син-общинският съветник Николай Киров.

Програмата на състезанията предвижда два старта.В събота- 9 ноември , от 15 часа ,ще има спринт в стария Несебър с контролни точки край многобройните паметници на културата в града и финал на Амфитеатъра.На следващия ден-10 ноември/неделя/ състезателите ще стартират в 10 часа до почивната станция на МВР в новата част на Несебър.Състезателните точки ще бъдат поставени в околните пясъчни дюни и ще поставят на голямо изпитание техническата и физическа подготовка на състезателите.

Организатор на интересното състезание през двата почивни дни е „Клуб по ориентиране-Несебър“ с председател бивши т национален състезател и треньор Йордан Симов,който заедно с Иван Делев изработи и новата карта за района на състезанията.

Предвижда се състезанието да се провежда всяка година.То ще върне старата слава на Несебър като масов базов център на туристическото ориентиране ,основна заслуга за което има навършилия наскоро 80 години Кирил Киров,известен през последните години и като Цар на пчеларите.

Print Friendly
FacebookСподели