Събития,изпълнени с много емоции и вълнения в училището в Свети Влас

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

     

                                                                                                                                                   25 деца от ІV до VІІ клас се включиха в проведеното на 20 ноември  състезание по български език и литература /БЕЛ/, организирано от  Националното сдружение „Любословие” на учителите филолози в България.

В Деня на християнското семейство и християнската младеж-21 ноември, 5-класниците от училището с  ръководител Таня Кехайова заедно със своите родители пристъпиха прага на храм “Св.Атанасий”, където  споделиха какво са научили  за празника, казаха заедно една молитва за семейството и запалиха свещички за здраве.На излизане от храма, децата опитаха от топлата пита, специално приготвена за тях от майките и както повелява традицията обещаха да прекарат заедно деня и да се подготвят за специалната вечеря с цялото семейство.

На 22 ноември учениците от І до VІІІ клас участваха в инициативата  на Община Несебър за Европейска седмица за намаляване на отпадъците като организираха изложба с направени от тях проекти от рециклирани материали.

С грамоти за  първо място в изложбата бяха отличени работите на Кристиян Манчев от І кл., Виктория Недева от ІV кл. и Йордан Асенов от V кл. Изложбата посетиха и децата от ІІІ и ІV група на ОДЗ „Делфинче”.                                                                                                                  

На 23 ноември отборът по футбол на момчетата във възрастова група V-VІІ кл. с ръководител Стоян Велков завоюва престижното ІІ-ро място в Общинския кръг на ученическите спортни игри.

На същата дата по инициатива на ТС „Импулс”с ръководител Ленка Налбантова в училище бе организиран карнавал.За сценографията помогнаха учениците от V и VІІ кл., които изрисуваха декорите.За най-добро бе отличено таблото на VІ кл.,а награда за най-оригинален костюм „Маска на Свети Влас” получи Илияна Любомирова от ІІІ кл.

 

Print Friendly
FacebookСподели