Станишев: ГЕРБ може да предизвика предсрочни избори

От днес БСП започва подготовка за парламентарните избори във Варна и в цялата страна, твърди председатят на партията Бъдещото правителство на БСП ще извърши цялостна ревизия на настоящото управление Не...
| Източник: Vesti.bg

От днес БСП започва подготовка за парламентарните избори във Варна и в цялата страна, твърди председатят на партията

Бъдещото правителство на БСП ще извърши цялостна ревизия на настоящото управление
Не е изключено ГЕРБ да предизвика предсрочни парламентарни избори, заяви днес във Варна председателя на БСП Сергей Станишев.

„От днес партията ни започва подготовката си за парламентарните избори във Варна и в цялата страна“, посочи Станишев.

Той обеща, ако БСП спечели тези избори, да преразгледа пенсионната реформа, която според него ще принуди българите да работят до смъртта си.

Негово бъдещо правителство щяло да извърши и „цялостна ревизия на настоящото управление“.

Станишев очерта ситуацията в страната като много тежка. За проблемите в БДЖ коментира, че крайната цел е приватизацията на „Товарни превози“.

Варна все повече западала икономически. Според председателя на БСП „единствената ясна и категорична опозиция на кмета Кирил Йорданов и ГЕРБ в момента е БСП“.

Станишев е убеден, че  решението на правителството да отдаде пристанището на концесия ще се окаже пагубно за порта и за Варна като цяло.

Управата на града не работела активно по проекта „Варна – Европейска столица на културата 2019 година“. Според него е необходима по-голяма ангажираност както от страна на общината, така и на държавата.

Станишев обяви, че областното ръководство на БСП във Варна има нов председател – Красимир Янков.

Председателят на Градския съвет на БСП Борислав Гуцанов допълни, че партията внася в Общинския съвет предложение за произвеждане на местен референдум по проблема с проучванията и добива на шистов газ.

Print Friendly
FacebookСподели