Станишев в битка на два фронта

Видео:-побеждава-първанов-в-пародийно-видео-в-youtube-news191116.html news.bg © BGNES БСП лидерът Станишев нанесе едновременен удар и по ГЕРБ и по опонента си за лидерството в партията Георги Първанов. По повод на управляващите експремиерът обяви, че...
| Източник: News.bg
news.bg
сергей станишев© BGNES

БСП лидерът Станишев нанесе едновременен удар и по ГЕРБ и по опонента си за лидерството в партията Георги Първанов.

По повод на управляващите експремиерът обяви, че БСП призовава всички политически сили и цялото гражданско общество към общ граждански фронт срещу начина, по който ГЕРБ прави избори.

„Чувам, че половината от списъците за следващите избори вече се обработват и се нагласяват резултатите“, предупреди Станишев.

Той коментира и управлението, като посочи - Държавата не функционира, правителството гаси пожари, но институциите не работят и всичко опира до волята на един човек.
Това е сбъркан модел, който не дава на хората да се развиват, да работят, да получават достойно заплащане, да градят бъдеще за семействата си.

Сергей Станишев бе особено язвителен и по отношение на Георги Първанов.

В прав текст той посочи, че БСП е изправена пред избор, като единият вариант е партията да продължи с промяната, да се развива като европейска социалистическа партия, с ясни позиции и открита политика.

Другият е да се върне в миналото – към политика, която не е много ясна, към готовност да участва в избори и в управление по един не много ясен начин. „Това е голяма дилема за БСП. Това не е избор между две фигури“, добави Станишев.

По повод тезата, че партията трябва да мръдне вляво, Станишев коментира, че БСП не трябва да мърда в ляво или в дясно, а да има последователна линия.

Той напомни, че като опозиция БСП вече две години и половина развива алтернативни политики на ГЕРБ и показва ясна опозиционност. „Затова все повече хора припознават БСП като алтернатива на ГЕРБ„, добави Станишев.

„БСП под мое ръководство винаги е била ясна в позициите към ГЕРБ още от 2005г. Не приемам заигравки и не ги споделям. Имам критики към хора в БСП за непоследователна линия и поведение към Бойко Борисов и към ГЕРБ“, каза още лидерът на социалистите.

Припомняме, той многократно през последните седмици обвинява Първанов именно в непоследователност в отношенията си с Борисов и ГЕРБ.

Print Friendly
FacebookСподели