Станишев бере макове, ГЕРБ му праща линейка

| Източник: Vsekiden.com

БСП пиха студена вода за непостроения завод за боклук край с. Яна

vsekiden.com

Снимка: в. „Стандарт“

С ромски оркестър, трикольорна лента за рязане, погача и студена вода кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев “откри” несъществуващия завод за боклука на столицата. Идеята на социалистите бе да покажат, че Бойко Борисов не е изпълнил предизборното си обещание още от времето, когато бе кандидат за кмет. Новата придобивка бе онагледена с картонен макет, а софиянци бяха поздравени за нея.

На откриването присъстваха лидерът на БСП Сергей Станишев, депутатът Петър Курумбашев, който неотдавна обяви, че е готов да се кандидатира за президент, евродепутатката Илияна Йотова и червени общински съветници в СОС. Курумбашев пак се отличи, прибирайки в джоба си част от прерязаната лента на “новия завод” с обещанието, че ще я даде на премиера Бойко Борисов по време на някой парламентарен контрол.

От ГЕРБ обаче успяха да развалят удоволствието на червените и да обогатят политическия театър в ливадите на местността Садина край село Яна. Малко преди Кадиев да пререже лентата под погледите на червени общински съветници в СОС и журналисти по шосето с бясна скорост пристигна автомобил със сирена. От него преоблечени като лекари изскочиха активисти на ГЕРБ, придружавани заедно с общинските съветници от партията на Бойко Николай Стойнев и Робърт Янакиев.

“Извикахме Спешна помощ да прегледа Станишев, защото явно не е добре и не помни, че неговото правителство блокира изграждането на пречиствателната инсталация”, обявиха те.

Пред медицинските грижи Станишев предпочете да даде воля на естетските и природолюбителските си вкусове. Соцлидерът нагази тревата в полето и тръгна да бере макове. Любимото цвете на партията няма да краси неговия кабинет, а ще бъде подарък на дъщеря му Дария, родена точно на 1 май.

Print Friendly
FacebookСподели