СОУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ”- НЕСЕБЪР ЧЕСТВА 10 ГОДИНИ ПРОФИЛИРАНО ОБУЧЕНИЕ

| Източник: Яна Христова

 

      През настоящата 2014 година се навършват 10 години от началото на профилираното обучение след завършен седми клас в СОУ „Любен Каравелов” – град Несебър. Профилът – „Технологичен” – информационни технологии с интензивно изучаване на английски език, е разкрит с утвърждаването на една паралелка през 2003 г. Първият випуск започва своето обучение от учебната 2003/2004 година.

За 10-те години  на съществуване на профилираното обучение, десетки ученици получиха стабилна подготовка по английски език и информационни технологии в родния си град,  в училището, в което са обучавани от първи клас. Отчитайки доказания вече авторитет на профилираното обучение в СОУ „Любен Каравелов”, Министерството на образованието и науката утвърди в държавния план-прием за следващата – 2014/2015 учебна година, още една профилирана паралелка с прием след седми клас в СОУ „Любен Каравелов”. Новата паралелка ще е с профил „Чуждоезиков” – английски и руски език.

С това възможностите за седмокласниците от община Несебър да продължат образованието си след седми клас в профилирани паралелки в най-голяма близост до мястото, където живеят, се увеличават. За учебната 2014/2015 година СОУ „Любен Каравелов” – град Несебър ще извърши прием в две профилирани паралелки след седми клас – профили ”Технологичен” и „Чуждоезиков” – всяка от които с по 26 ученика.

 

      Годишнината от началото на профилираното обучение след завършен седми клас в СОУ „Любен Каравелов” – град Несебър ще бъде отбелязана тържествено с юбилеен концерт-спектакъл, който ще се състои на 28.02.2014 г. (петък) от 13:00 часа в читалище „Яна Лъскова” – град Несебър.

 

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели