Смъртта на певицата Уитни Хюстън потресе света

| Източник: vsekiden.com

Церемонията „Грами“ в памет на звездата

vsekiden.com

12-ти февруари се оказа един от най-тъжните дни за всички почитатели на добрата музика. Певицата и актриса Уитни Хюстън бе открита мъртва. Тя почина едва на 48-годишна възраст.

Тялото на певицата е открито в хотел Бевърли Хилтън в Бевърли хилс, в Лос Анджелис. Полицията е потвърдила, че не са откриди наркотици, но в стаята е имало голям брой хапчета. Според информация в папарашки сайт TNZ, певицата е била намерена във ваната.

Дъщерята на Уитни Хюстън не е допусната да види тялото на починалата си майка. Според свидетели 18-годишното момиче е изпаднало в истерично състояние и се опитала да нахлуе при майка си с физическа сила. Въпреки отнесените шамари обаче полицаите удържали Боби Кристина до пристигането на медицински екип, който поел в свои ръце дъщерята. На нея било обяснено, че тялото вече е разпознато от други роднини.

Други източници твърдят, че пред хотела е бил забелязан и мъж №1 в живота на Уитни – скандалният рапър Боби Браун. Той крачел нервно край автомобила си, прикривал сълзите си с едната ръка, а с другата придържал мобилния си апарат, по който провеждал един след друг телефонни разговори.

Наградите „Грами“ – в памет на Уитни

Уитни е намерила смъртта си в хотела, в който е щяло да се проведе парти във връзка с наградите „Грами“. Тя е трябвало да пее на церемонията.

Тържественото връчване на световните музикални награди „Грами“, което ще е тази вечер в Лон Анджелос, ще бъде посветена на паметта на певицата, предаде електронното издание РБК.ру. Продуцентът на наградите „Грами“ – Кен Ерлич, заяви, че специална част от програмата ще бъде посветена изключително на Уитни Хюстън. Тази част ще води певицата Дженифър Хъдсън, която през 2009 г. получи наградата „Грами“ лично от ръката на Уитни Хюстън. В специалната част от програмата, посветена на починалата певица, се очаква да бъдат показани известни моменти от певческата кариера на Уитни, както и кадри от най-известните й киноучастия, сред които „Бодигард“ и други.

Хюстън снима филм преди края си

Снимките на последния филм на Уитни приключиха наскоро и по зла ирония на съдбата в него се разказва за талантливи млади музиканти, които разбиват живота си заради пристрастеност към дрогата. Филмът е римейк на едноименната лента на Айрин Кара от 1976 г. Правата върху римейка Уитни Хюстън закупила още преди десет години и сега е била изпълнителен продуцент на лентата.

Музикалният свят в шок от смъртта на певицата

Няколко часа след новината за смъртта на поп звездата Уитни Хюстън редица световни звезди споделиха в социалната мрежа Туитър своята болка от загубата й.

Марая Кери призна, че е шокирана от смъртта на приятелката си, несравнимата Уитни. Лейди Гага сподели, че когато е композирала „Born This Way“ си е представяла, че ще я пее Уитни, защото тя самата не била уверена, че е толкова голяма звезда, колкото колежката й, спечелила си прозвището Гласът. Чака Кан призна, че е без думи.

Дженифър Лопес заяви, че светът е загубил един от най-великите си гласове. Кристина Агилера нарече Хюстън легенда. Риана призна, че се чувства толкова странно да участва на репетиция за церемонията на наградите „Грами“ малко след като е научила за голямата загуба. Тенисистката Серена Уилямс сподели, че Хюстън я е вдъхновявала за много победи на корта. Кръстницата на Хюстън – Арета Франклин, още не може да повярва на новината и допълва, че в мислите си е с Киси /Боби Кристина – дъщерята на певицата от брака й с Боби Браун/. Шон Диди Комбс и Джъстин Бийбър заявиха, че са потресени от новината.

Потресени фенове на певицата се събраха със свещи пред хотел „Бевърли Хилтън“ в Бевърли Хилс, където Хюстън беше намерена мъртва.

Най-обсъждана тема в Туитър

Името на легендарната певица е едно от най-търсените в интернет търсачките и блоговете, това пише електронното издание „Комсомолская правда“. Новината за смъртта на поп-звездата от световен мащаб бързо обиколи интернет пространството. Името й е най-обсъжданата тема в Туитър, там по правило попадат думи, които са споменавани между 10 000 и 20 000 пъти в час. При търсене на името на Уитни Хюстън в Яндекс, най-известните статии са „Почина Уитни Хюстън“ и „Причина за смъртта на Уитни Хюстън“. На YouTube, под клиповете и песните на поп-звездата, се появиха множество коментари – почитателите й са шокирани от смъртта й.

Под новината за смъртта на Уитни Хюстън в електронното издание на американския вестник „Вашингтон Пост“ има съболезнования на над 20 000 души.

Уитни се бори цял живот с наркотиците

Последните години Хюстън, която неведнъж се бе лекувала от алкохол и наркотици, много боледуваше. През 2010 г. тя се отказа от световно турне заради психологическа криза, макар че малко преди това пусна една от най-успешните плочи в кариерата си. През 2009 г. песента „I look To You“ бе класирана първа в „Билборд 200″, а също на хит парадите в Канада, Германия, Италия и Швейцария.

Уитни Хюстън влезе в Книгата на Гинес с рекордите като певица с най-много награди – 411 на брой. Сред тях са 6 награди „Грами“, 2 награди „Еми“, 23 награди на Американ мюзик уордс и 16 награди от Билборд мюзик уордс.

През 1992 г. тя дебютира и като актриса във филма „Бодигард“, където изпълни главната роля, а партньор й беше Кевин Костнър. Голям успех извоюва песента й към филма. Уитни Хюстън се снима и в още няколко филма, но без особен успех.

Print Friendly
FacebookСподели