СЕДМИЦА НА ВКУСНИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ЦДГ „МОРЯЧЕ” – НЕСЕБЪР

| Източник: Яна Христова

 

На 23-ти февруари , в ЦДГ „Моряче” – град Несебър, започна Седмица на вкусните приключения. Всеки ден, от понеделник до петък, в импровизирано кулинарно ателие, обособено във фоайето на втория етаж на детската градина, децата от всички групи се занимават с различни кулинарни дейности:

 

Ден

  Дейност

Понеделник „Фигурки от тесто”
Вторник „Баница”
Сряда „Пижо и Пенда – курабийки”
Четвъртък „Сандвичи”
Петък „Декорация на ястия” 

 

На фона на приятна музика, под ръководството на готвача на детската градина Гергана Николова, ентусиазираните малчугани разгръщат творческия си потенциал и трупат кулинарни и социални умения.

Седмицата на вкусните приключения е втората част от стартиралия през август 2014 г. вътрешен проект на детското заведение „Ателиета”. Автор на проекта е помощник-директорът на ЦДГ „Моряче” Марина Янкова. Целта на проекта е да се използват възможностите на ателието като дидактическа форма на педагогическо взаимодействие, която дава големи възможности за прилагане на интерактивния подход и насърчаване на личностно-емоционалното развитие на децата. Кулинарното ателие, в което децата творят през тази седмица, допринася за развитие на активно емоционално общуване и култура на хранене, за придобиване на знания за здравословно хранене и кулинарни умения.

Креативната проява на екипа на ЦДГ «Моряче» зарадва, въодушеви и сплоти възпитаниците на детското заведение. Изключително удовлетворени от кулинарните приключения на децата са и родителите, които получиха поредното доказателство, че ЦДГ «Моряче» е прекрасно място за развитието на техните деца.


Print Friendly
FacebookСподели