СЕДМИЦА НА БАЩАТА В ОДЗ „ОБЗОРЧЕ” – ГРАД ОБЗОР

| Източник: Яна Христова

 

С различни инициативи и разнообразни дейности, ОДЗ „Обзорче” в град Обзор се включи в Седмицата на бащата 2015, която продължи инициативата, започната през 2014 г. от партньорите и съмишлениците на Национална кампания „Да бъдеш Баща“. Надсловът на Седмицата на Бащата през 2015 г. е „Баща за пример“ – всеки баща или важен за детето мъж е пример, чрез който детето изгражда представата си за света.

„Отиваме заедно на детска градина” и „Майсторим заедно” – това са идеите, заложени в основата на проявите, чрез които от 9-ти до 13-ти ноември т.г. екипът на ОДЗ „Обзорче” привлече общественото внимание към значимостта на бащата за пълноценното развитие на детето. Децата от група „Мики Маус” четоха заедно със своите бащи, а след това „наградиха” татковците с драматизация на приказката „Дядо и ряпа”. Бащи и деца от група „Моряче” изработиха заедно изненади за майките, а в група „Мечо Пух” – театрални маски. Най-големите възпитаници на детското заведение – децата от група „Слънчице” и техните бащи заложиха на спортния дух с участието си в разнообразни подвижни игри.

Много настроение за децата и техните семейства и професионално удовлетворение за педагозите – това са резултатите от дейностите, чрез които в ОДЗ „Обзорче” показаха, че активното и подкрепящо участие на бащата играе решаваща роля за пълноценното развитие на личността на всяко дете.

 

Print Friendly
FacebookСподели