Сватба на морските скали! Защо не?

У нас все по-често се правят ритуали по брега на морето Яна Донева   Момиче и момче от София се запознават преди години в Ахтопол. Романтичното лято обаче прераства в...
| Източник: Vsekiden.com

У нас все по-често се правят ритуали по брега на морето

Яна Донева
 

Момиче и момче от София се запознават преди години в Ахтопол. Романтичното лято обаче прераства в нещо повече до момента, в който взимат решението да сключат брак. Събитието се случва само преди месец и то не в столицата, а отново в Ахтопол -  там, където са се зародили чувствата им. Организацията е лесна, защото сватбата е малка – само с най-близките. Освен това лично кметът на Община Царево сключва гражданския брак и то почти на крак, защото младите бързат за началото на купона. А той е на брега на морето, на залез слънце…..

Тази история не е измислена, а съвсем реална и все по-често могат да се видят булки с букети в ръка да стоят на плажа и да казват заветното “да”, защото модата на морските сватби дойде и у нас. “Тук се правят венчавки дори по скалите. Много е романтично”, разказа пред “Всеки ден” жена от Ахтопол . В града вече са свикнали с гледката на шумни сватбарски компании още от ранна пролет. Сред младоженците рядко има местни жители, затова пък новините за подобни събития се разпространяват за минути.

“Идвали са двойки, които по някакви причини не са успели да подпишат в родния си град и го правят тук, съвсем набързо и импровизирано – само се обаждат на кмета и готово”, смее се ахтополчанката.

Ако ли пък искате да сте “над” водата, то кеят е мястото. Съоръжението е разположено така, че да се вижда от целия град и публика няма да ви липсва. Освен това усещането на плискаща се вода под краката е незаменимо.

Разбира се, ако искате, можете да направите и тежка сватба в ресторант, който обаче задължително отново гледа към залива, защото това е гледката, която кара хората да се връщат в малкото морско градче и да се вричат във вечна вярност.

Други пък предпочитат плажа, защото мястото е по-широко. Там слагат малки шатри, украсяват арки с цветя и тържеството може да започне. Подобна сватба имаше миналата година пред един от хотелите в Лозенец, а за събитието още се говори като за една от най-красивите сватби, правени някога.

Print Friendly
FacebookСподели