Несебър избра Румен Христов за кандидат-президент на “Синята коалиция”

| Източник: nessebar-news.com

Кандидатът на СДС победи този на ДСБ в съотношение 4:1

   Гласуването за избор на кандидат-президент на “Синята коалиция” в община Несебър се състоя в две секции-в град Несебър и в село Равда.Гласуването се извършваше с лична карта по постоянен адрес,като в Несебър пред избирателната урна се явиха и гласоподаватели от съставните селища на общината.И двете секции бяха затворени в 20 ч. и съгласно регламента се пристъпи към изброяване на бюлетините.

   В Несебър Секционната избирателна комисия изброи 147 бюлетини,от тях 1 бе обявена за недействителна.От действителните бюлетини 113 бяха за кандидата на СДС Румен Христов и 33 за Светослав Малинов от ДСБ.

    В Равда от 55 бюлетини също имаше 1 недействителна.От действителните,49 бяха за Румен Христов и 5 за кандидата на ДСБ.

    В абсолютни стойности гласуването за Христов и Малинов е 162:38,а като относителният им дял е  81 % : 19 %,или казано с две цифри- 4:1.

                                                                                             Максим МОМЧИЛОВ

=======================================================================

                                                                 Бургазлии избраха Румен Христов за кандидат-президент на „Синята коалиция”. Той победи убедително претендентът на ДСБ Светослав Малинов.

 

Данните от областта сочат, че са гласували общо 4623 души, като 3336 от тях са дали своя вот за Румен Христов, 1265 – за Светослав Малинов, а 22 бюлетини са недействителни. В 12-те секции в град Бургас правото си на глас са упражнили общо 2624 души, като от тях за Румен Христов са гласували 1837, за Светослав Малинов 774, а 13 бюлетини са недействителни.

„Радва ни подкрепата, която бургазлии оказаха на Румен Христов и за пореден път доказаха, че не им е безразлично кой ще е кандидатът за президент на „Синята коалиция”, каза областният председател на СДС-Бургас Костадин Марков. 

Румен Христов е с богат политически и управленски опит. Той е бивш зам.-министър и министър на земеделието. Бил е съветник на президента Желю Желев.

Предварителните избори за кандидат-президент на „Синята коалиция” се проведоха днес в цялата страна.

==============================================

4 523 души от областта участваха в сините избори

 Окончателните данни от провелите се вчера предварителни избори за кандидат- президент на „Синята коалиция” потвърдиха, че кандидатът на СДС Румен Христов е предпочетен от жителите на бургаска област.

Правото си на глас са упражнили общо 4 523 души, като 3336 са дали своя глас за Румен Христов, 1 165 – за Светослав Малинов, а 22 бюлетини са недействителни.

В град Бургас са гласували общо 2524 души, като от тях 1837 са подкрепили Румен Христов, 674 – Светослав Малинов, а 13 бюлетини са недействителни.

В останалите общини от областта най-висока е била избирателната активност в Созопол, Средец, Айтос и Несебър.

В Созопол са гласували общо 441 души, като бюлетина за Румен Христов са пуснали 303-ма, за Светослав Малинов – 138.

Окончателните данни показват, че в Средец правото си на глас са упражнили общо 340 души, като 330 от тях са гласували за Румен Христов, 7 за Светослав Малинов, а 3 бюлетини са недействителни.

В Айтос са гласували общо 320 жители на общината, като от тях Румен Христов е получил 239 гласа, Светослав Малинов – 80, а 1 бюлетина е недействителна.

202 жители на община Несебър са упражнили правото си на глас, като от тях 162 са гласували за Румен Христов, 38 за Светослав Малинов, а недействителните бюлетини са 2.

Гласувалите жители на Камено са общо 93, като подкрепата си за Румен Христов са дали 82-ма, за Светослав Малинов – 10, а 1 бюлетина е недействителна.

В Карнобат правото си на глас са упражнили общо 97 жители на общината. За Румен Христов са гласували 51,  за Светослав Малинов – 45, а 1 бюлетина е недействителна.

Общо 153 са гласувалите в Царево, като от тях своя вот за Румен Христов са дали 57 жители на общината, а за Светослав Малинов – 96.

В Малко Търново своя избор са направили общо 108 души. Там за Румен Христов са гласували 86, за Светослав Малинов 21, а 1 бюлетина е недействителна.

104 жители на Поморие са гласували вчера на предварителните избори за кандидат- президент на „Синята коалиция”, като 64 от тях са дали своя вот за Румен Христов, а 40 за Светослав Малинов.

Жителите на Приморско, които пуснаха своята бюлетина вчера бяха 104, като от тях за Румен Христов са гласували 93, а за Светослав Малинов – 11.

Най-слаба активност в изборния ден отбелязаха общините Сунгурларе и Руен.

В Сунгурларе гласуваха общо 27 души, като от тях 25 за Румен Христов, а 2 за Светослав Малинов. В Руен да упражнят своя глас излязоха само 10 жители на общината, като 7 от тях са пуснали бюлетина за Румен Христов, а останалите 3 – за Светослав Малинов.

„Крайните резултати се оказаха отражение на очакванията ни. Удовлетворени сме от избирателната активност и резултатите”, каза Костадин Марков, областен председател на СДС- Бургас.

Print Friendly
FacebookСподели