Ротори Клуб Несебър и МДЛ Лина организират кампания за безплатно изследване

| Източник:

Ротори Клуб Несебър и МДЛ Лина организират кампания за безплатно   изследване на простатната жлеза при мъжете под мотото

                                   ,,СПАСИ СЕБЕ СИ

Заболяванията на простатата е на първо място от туморите на урологичната система и на трето място е причина за смъртта при мъжете.В последните 20 години заболяването бележи ръст над четири пъти.Тези факти са крайно обезпокоителни, като се има в предвид подмладяването  на пациентите.

Имайки в предвид много добрите резултати от ранната диагностика и лечение ,осъществена чрез насочени профилактични прегледи Ротари Клуб Несебър и МДЛ ЛИНА организират кампания за безплатно изследване на простатната жлеза при мъжете.

Кампанията е до 30.04.2014год.като включва изследване чрез вземане на кръв от вената,и отчитане стойността на PSA-специфичен кръвен маркер за простатната тъкан без направление от личен лекар.

По време на кампанията се предоставят ТАЛОН ЗА БЕЗПЛАТНО ИЗСЛЕДВАНЕ чрез Личните лекари,Клубовете на пенсионера,Здравната къща или от офиса на Рекламна къща ,,ДЕЯ”срещу  сградата на Общината с които се посещава Медицинските центрове ,участващи в кампанията като за Несебър е ,,Общинска здравна къща,, тел: 0554/ 4  20 10.

 След получаване на резултатите същите се консултират с личния лекар или специалист уролог.

Print Friendly
FacebookСподели