РЕКОРДЕН БРОЙ УЧЕНИЦИ В НЕСЕБЪР

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

С РЕКОРДЕН БРОЙ  УЧЕНИЦИ ЗАПОЧНА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Рекорден брой ученици – 1045 прекрачиха прага на СОУ”Любен Каравелов” – Несебър в първия  ден на учебната 2015/2016 . Те са със 75 повече в сравнение с м. г. Първокласниците са  137 ( с 15 повече от м.г.), разпределени в 6 паралелки.

Преподавателите по различните предмети са 67 (в т.ч. 10 мъже) и 22 души помощен  персонал.

Несебърското училище разполага с много добра материално-техническа база – просторни и със съвременно оборудване кабинети и класни стаи, закрит плувен басейн, физкултурен салон, открити спортни площадки, библиотека, медицински пункт.  То е привлекателно както за деца от общината и страната, така и за ученици от страни, членки на Европейския съюз. Русия, Украйна, Казахстан. През настоящата учебна година  броят на децата от други държави надхвърли 60. От средата на м.  октомври ще отворят врати 4 новопостроени класни стаи за целодневно обучение.

„Тачим миналото, ценим настоящето, градим бъдещето” -  под това мото и с полагане на венец пред бюст-паметника на патрона на училището стартира новата 2015/2016 учебна година в несебърското училище,за която свещениците Петър и  Арсений от храма „Св.Успение Богородично” отслужиха молитва за благословение.

В своето приветствиe към учители, ученици  и родители  Тодорка Желязкова –директор на училището пожела здраве и успешна  учебна година . Тя определи като основен приоритет осъществяването на качествено образование и възпитание на децата с цел те да израснат като конкурентноспособни личности с успешна реализация в живота.След което прикани първокласниците да пристъпят училищния праг с пожелание за незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно.

Кметът на Община Несебър Николай Димитров пожела много здраве и успешно справяне с предизвикателствата на новата учебна година. Той определи образованието като най-ценния капитал в съвременния динамичен свят.  Увери присъстващите, че общинското ръководство ще продължи да работи за усъвършенстване на образователната инфраструктура на общината и за стимулиране усърдието и таланта на учениците и професионализма на учителите.

”На добър час по пътя на познанието”  бе посланието на кмета лично към всеки първокласник в специален поздравителен адрес, придружен с книжка „Училище любимо”, цветни моливи и бележник.

Независимо от довършителните дейности по пристройката на училището учебната година започна нормално с много настроение, положителни емоции, вълнения и очаквания.

                                        Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly
FacebookСподели