Разследващите атентата в Бургас работели без почивен ден

news.bg © БГНЕС Не е постъпвала официална молба за сътрудничество между нашите съдебни власти и тези на Израел. Това заяви пред БНР окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, която води разследването....
| Източник: News.bg

news.bg

терор бургас© БГНЕС

Не е постъпвала официална молба за сътрудничество между нашите съдебни власти и тези на Израел. Това заяви пред БНР окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, която води разследването.

Досъдебното производство за атентата в Бургас е много трудно, но българската страна прави всичко необходимо, подчерта тя.

„Всичко онова, което е възможно да се направи, ние го правим. Разследващите работят включително събота и неделя по това досъдебно производство, когато се налага“, каза прокурор Чапкънова

Чапкънова не се ангажира с прогноза колко точно ще трае разследването.

Сроковете на това разследване не се различават по нищо от сроковете на останалите досъдебни производства, обясни тя.
Първоначално наблюдаващият прокурор е определил срок от два месеца. След това съществува процесуална възможност тези два месеца да бъдат удължени.

Наблюдаващият прокурор може да поиска удължаване с още четири месеца от административния ръководител на съответната прокуратура. А след това, ако и тези четири месеца не са достатъчни, може да се поиска и друг срок,поясни прокурор Чапкънова.

Окръжният прокурор на Бургас съобщи, че България не е получила официално молба за сътрудничество между нашите съдебни власти и тези на Израел.

Print Friendly
FacebookСподели