Работа с ученици с различна степен на обучаемост

| Източник:

 

Това бе темата на обучението, в което участва целият педагогически колектив на СОУ”Любен Каравелов” – Несебър. То се проведе в Сливен и бе водено от Дончо Донев – доктор по психология и преподавател в Тракийския университет и Медицинския колеж в Стара Загора.

Основната цел на занятията бе свързана с необходимостта от запознаване с многообразието,което съществува между учениците днес, както и с разбиране на нуждата от използване на разнообразни креативни стратегии с оглед успешна работа с деца с различни характеристики.

По време на обучението бяха използвани разнообразни методи и средства като теоретична част, представена чрез презентация, практическа работа, включваща работа в малки групи, дискусия, разсъждение по казус, брейнсторминг (Методи за генериране на идеи) и учене чрез собствен опит.

В рамките на обучението несебърските педагози придобиха умения за прилагане на индивидуален подход в обучението, което би довело до повишаване на мотивацията за учене на децата и успешно управление на класа.

Извън програмата на обучителния семинар учителите с интерес разгледаха останките от древната крепост Туида, извисяваща се върху живописния хълм „Хисарлъка”.

Мара МОМЧИЛОВА

Print Friendly
FacebookСподели