Първите израелски туристи пристигнаха в Несебър

| Източник: ПОН

На летището в Бургас пристигнаха първите израелски туристи, които бяха посрещнати със специална церемония от община Несебър в лицето на зам.кметa „Туризъм и търговия“ – Лазар Япаджиев, началник отдел „Туризъм и туристическа реклама“ – Диана Кондова и началник отдел „Несебър – Световно наследство“ – Златин Чаушев. Това са първите гости, които откриха таз годишния летен сезон, а посрещането им по стар български обичай за добре дошли – с питка и шарена сол, ги изненада приятно. Почетният консул на Израел в Бургас – Орлин Мандов, също беше дошъл на летището, за да посрещне туристите.

Това е първият чартърен полет за сезона, с който пристигнаха около 150 души, като се очаква те да отседнат в курорта Слънчев бряг. Толкова ранното пристигане на туристи, дава предпоставки за силен и успешен сезон в частност за курорта Слънчев бряг, а като цяло за община Несебър. По всички данни и икономически показатели, Несебър е най-развитата в туристическо отношение община в България и посреща ежегодно най-голям брой туристи.

Това се дължи на естествените плажни ресурси, значимото културно наследство, благоприятните климатични условия, както и богатият календар от културни прояви. Община Несебър се утвърждава като „близка” и лесно достъпна туристическа дестинация, предлагаща усещане за стабилност, надеждност и предсказуемост. Този положителен имидж през последните години се превърна във важен фактор за избор на дестинацията от традиционните туристически пазари. Община Несебър е мястото, където има бряг и слънце за всички.

Print Friendly
FacebookСподели