Пуснаха фоторобот на предполагаемия съучастник на терориста

Предполагаемият извършител пък се е опитал да вземе автомобил под наем от бургаска туристическа фирма Израелските медии разпространиха фоторобот на предполагаемия съучастник на извършителя на кървавия атентат на летището в...
| Източник: Vesti.bg

Предполагаемият извършител пък се е опитал да вземе автомобил под наем от бургаска туристическа фирма

Новини
Израелските медии разпространиха фоторобот на предполагаемия съучастник на извършителя на кървавия атентат на летището в Бургас.

На 19 юли МВР пък разпространи снимка и видеозапис на предполагаемия атентатор, облечен като типичен турист.

По-късно стана ясно, че самоубиецът се е опитал да вземе автомобил под наем от бургаска туристическа фирма, но неин служител се усъмнил в достоверността й и отказал да му даде.

Мъжът е имал фалшива шофьорска книжка от американския щат Мичиган на името на Жак Фелипе Мартин с фалшива адресна регистрация от Батън Руж, щата Луизиана.

Според представител на фирмата е имало драстична разлика между снимката в документите и лицето, дошло в офиса – наяве той бил с късо подстригана коса, а на снимката (и на летището впоследствие – с дълга).

Явно притеснен от проверката, мъжът предлагал да вземе кола за по-кратък от искания първоначално срок. Той се връщал няколко пъти.

Няма повишена заплаха за американските евреи

още по темата

след атентата в България, съобщава днес в. „Джерусалем пост“, позовавайки се на представители на американските сили за сигурност.

Представители на ФБР, Белия дом и министерството на вътрешната сигурност заявиха пред близо 300 лидери на американските евреи от цялата страна, че няма „конкретна достоверна информация“, която да говори за заплаха на територията на САЩ.

Те обаче призоваха към по-голяма предпазливост пътуващите в чужбина.

Същевременно ФБР продължава да предупреждава за терористични клетки на Иран и „Хизбула“, чиято мишена са лица, пътуващи извън САЩ, и призовава за повишена бдителност в чужбина.

Print Friendly
FacebookСподели