ПРОЕКТ НА ОДЗ „ОБЗОРЧЕ” Е КЛАСИРАН В НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА”

| Източник: Яна Христова

 

       За трета поредна година в община Несебър има класиран проект в кампанията „Обичам природата и аз участвам”, която се организира от ПУДООС към МОСВ. През 2012 и 2013 г. бяха класирани проектите на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – град Обзор, през 2013 г. – и на ОДЗ „Калина Малина” – град Несебър.

През настоящата 2014 г. финансиране в рамките на кампанията ще получи проектът на ОДЗ „Обзорче” – град Обзор. Детското заведение ще получи 5 000 лв. за изграждане на еко площадка, на която децата да играят, да се закаляват, да се възпитават в любов и загриженост за опазването на природата, да придобиват практически умения за садене на цветя, билки, храсти, дръвчета и грижи за тях, ежегодно да обогатяват създаденото със собствен труд.

Еко площадката ще бъде оборудвана с пейки и детски уреди от дървен материал, отговарящи на европейския стандарт за безопасност. В дейностите по проекта – изработване на къщички за птици, събиране на морски и речни камъни за оформяне на цветни градинки и алеи, ще се включат и родители. Откриването на площадката ще постави началото на традиционен ежегоден празник на малките природолюбители.

При провеждането му ще бъдат канени родителите на децата, деца и учители от други общински детски градини и представители на местните медии за популяризиране на идеята за екологично възпитание. Площадката ще се използва и за провеждане на открито на част от темите по природен свят, което ще доведе до повишаване на познавателната активност на децата, екологичната им култура и формиране на потребност за опазването на околната среда в дългосрочен план.

 

Print Friendly
FacebookСподели