ПРИКЛЮЧИ ПЪРВОНАЧАЛНОТО ПОДРЕЖДАНЕ НА ПРЕДИЗБОРНИЯ ПЪЗЪЛ В НЕСЕБЪР

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

 

До 18 ч. на 14 септември,когато бе крайният срок, броят на партиите, коалиции от партии и инициативни комитети, за които Общинската избирателна комисия /ОбИК/ взе решения за регистрирането им достигна 16.С това приключи първоначалното подреждане на предизборния пъзъл в община Несебър.

На 14 септември в 19,29 ч. бе публикувано решение №57 на ОбИК в Несебър,което е последно от решенията за регистрация за участие в изборите на 25 октомври.То е на пп »Движение за Европейска интеграция» е за участие в избора на кметове на кметства /КК/.Комисията е регистрарала заявления на партията и за избора за кмет на общината /КО/,както и за общински съветници/ОС/.

Преди това е регистрирана пп «Движение Демократично действие-ДЗ»-за КО и ОС,като със същия формат за участие е и пп «Атака».Форматът за участие на местна коалиция ЗОРА,включваща пк РБ и пк Народен съюз /“Земеделски народен съюз“, „Съюз на свободните демократи“, Български демократичен съюз„Радикали“, движение „Гергьовден“, БАСТА, „Българска земеделска партия“/ и пп ВМРО-Българско национално движение/ е за КО,ОС и КК.

На 13 септември със заявление за участие в избора на ОС е регистрана и пп «Движение Напред Бъргария». Броят на така регистрираните партии и коалиции и инициативни комитети /ИК/ за участие в изборите за кмет на общината,кметове на кметства и съветници в Община Несебър стана 16.

Първият и единствен заявен кандидат за кмет на Община Несебър-Николай Димитров е издигнат от 5 членен ИК и е регистриран на 8 септември.На същата дата ОбИК е регистрирала още заявленията на пп «Българска социалдемокрация» с кандидатури КО,КК  и ОС.

На 10 септември ОбИК регистрира НФСБ със заявления за: ОС,КО и кметове на Обзор и Оризаре.След това са регистрирани заявленията на: пп МОРЕ във формата: КО,ОС, КК.Същият формат е и на пп»ГЕРБ.Регистрацията на пп Движение 21 е за  ОС и кметове на Баня,Гюльовца и Кошарица,на пп АБВ-за ОС и КК.ОбИК е регистрирала и първата коалиция от партии /КП/ под името «БСП-ПК «Тракия».Тя е със заявления за ОС и КК.

На 11 септември Пейко Янков също е регистрирал КП- «Сила»,включваща пп «Нова алтернатива» и пп «Новото време»,като тя е само със заявление за ОС.Със същото завление е пп ЗС»Александър Стамболийски»,регистрирана от Христо Тодоров.На същата дата е регистрирана и пп «Български социалдемократи»,която е със заявления за КО,ОС,КК-без Свети Влас.                                                                                      22 септември е срокът, в който ОбИК трябва да излезе с решение за поименната регистрация на кандидат-участниците от партиите и кп и ИК в изборите за КО,КК и ОС в Община Несебър.През 2011 г.участниците бяха184, подредени в 20 листи.

Максим МОМЧИЛОВ

 

 

Print Friendly
FacebookСподели