ПРИКЛЮЧИ КОНКУРСЪТ НА ОБЩИНА НЕСЕБЪР ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „ДЕТСТВО МОЕ” 2015

| Източник: Яна Христова

 

Талант и активно отношение към природата показаха участниците в Четвъртия конкурс за детска рисунка за децата от общинските детски градини „Детство мое” 2015. След като на 15-ти май т.г. изтече срокът за участие, жури от художници оцени рисунките на участниците, разделени в две възрастови групи: 3 – 4 годишни и 5 – 6 годишни.

Конкурсът, който тази година е под мотото „Аз играя навън сред чиста природа”, се организира от Дейност „Образование, извънучилищни и други дейности” – община Несебър и Дружеството на несебърските художници. Свои творби в конкурса представиха над 120 деца от ОДЗ „Делфинче” – Св. Влас, ОДЗ „Мечо Пух” – Равда, ОДЗ „Яна Лъскова” – Несебър, ОДЗ „Калина Малина” – Несебър, ОДЗ „Обзорче” – Обзор, ЦДГ „Моряче” – Несебър, ЦДГ „Слънце” – Слънчев бряг, ЦДГ „Детски свят” – Кошарица и ЦДГ „Усмивка” – Гюльовца.

Целта на конкурса е да насърчи развитието на творческите способности и активното отношение на децата към красотата и чистотата на природата.

Официалното обявяване на резултатите от конкурса и награждаването на участниците ще се състои на 01.06.2015 г. (понеделник), в 17:30 часа, в Галерията на Дружеството на несебърските художници в стария град. Освен награди за победителите, грамоти и подаръци ще получат всички участници.

 

 

Print Friendly
FacebookСподели