ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ ИЗБИРАТЕЛНИЯ КОДЕКС

    Имайки предвид 40% неграмотност на българския народ можем да направим следния извод: Съдбата на всички нас се определя от тази група неграмотни хора, които са лесно манипулирани и...
| Източник:

 

 

Имайки предвид 40% неграмотност на българския народ можем да направим следния извод:

Съдбата на всички нас се определя от тази група неграмотни хора, които са лесно манипулирани и подкупни. Образованите, интелигентни и умни българи виждат безсмислицата и не ходят да гласуват.   Мнозинството хора не уважават и не спазват законите, защото те са създадени от депутати, избрани с гласа само на 25% до 35% гласоподаватели. От тук  и неуважение към институциите, тъй като те работят по тези закони. От своя страна, този избирателен закон дава на новозабогателите (знаем как) парвенюта и не до там умни и образовани вече 24 години да ни управляват. 

Българката не ражда, младите хора напускат страната, за да не се върнат повече никога в България. Жените и мъжете от средното поколение отидоха и отиват да слугуват в различни краища на света,  за да изхранват невръстните си деца и стари родители. Това доведе до опростачване на нацията. Все още има възможност за спасение, като променим Избирателния кодекс. Моето предложение е следното, макар да съзнавам, че няма кой да го подкрепи и внесе за обсъждане. Технически е лесно изпълнимо и то е:

БЮЛЮТИНАТА НА ХОРАТА С РАЗЛИЧНО ОБРАЗОВАНИЕ ДА ИМАТ И РАЗЛИЧНА СТЕПЕН НА ГЛАС.

                                   Необаразован – 1 глас

Основно образование – 2 гласа

                                   Средно образование – 3 гласа

                                   Висше образование – 4 гласа

                                   Докторанти, доценти и професори – 5 гласа

Това ще намали купуването на гласове (няма да има интерес от купуване) и ще направи изборите по-качествени. В Европа, където демокрацията е установена много отдавна, нещата стоят по съвсем различен начин.

Не ме обвинявайте в елитаризъм, защото е абсурдно да се изисква поне основно образование за свидетелство за управление на МПС, а за избор на управляващи, а от тук и за просперитета на нацията да няма никакви критерии.

Паула Лайт – 03.02.2013

Print Friendly
FacebookСподели