Предизборни мъки в Бургас

Младите от ГЕРБ недоволни от подреждането на кандидатите за местния вот Анна Кълцева   Немалка група от почти 30 млади активисти на ГЕРБ са напуснали общинското събрание на партията вчера...
| Източник: vsekiden.com

Младите от ГЕРБ недоволни от подреждането на кандидатите за местния вот

Анна Кълцева
 

Немалка група от почти 30 млади активисти на ГЕРБ са напуснали общинското събрание на партията вчера заради несъгласие с начина, по който се определят кандидатите за общински съветници на партията в морския град. Това става ясно от информация на бургаския сайт besove. Причината за гнева на младите гербери дошла от гласуваните анблок 83 номинации за членове на общинския съвет, а не поотделно. Напусналите са били водени от лидера на младежката организация Тодор Йосифов.

Пред „Всеки ден“ Йосифов заяви, че нищо необичайно не се е случило и по никакъв начин не може да се говори за разцепление на партията в морския град. „Това са партийни неща. Вчера събранието протече при закрити врати и всичко трябва да остане вътре в организацията. Не е необходимо да излиза. Всичко, което сме изразили като мнение, трябва да остане вътре в нашата си партия. Това, което стана, е в стила на демокрацията. Но си остава вътре в партията“.

Тодор Йосифов, който през 2009 г. бе избран за депутат от ГЕРБ, но се отказа заради рапърското си минало, изтъкна още, че окончателното решение за кандидатите за общински съветници по места ще е на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Пред „Всеки ден“ заместник-председателят на Предизборния щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов също подчерта, че „нищо драматично не се е случило вчера в Бургас“. „Там имаме една от най-силните си структури в страната. Предложението за кандидат-съветниците е гласувано анблок, Тодор Йосифов също е номиниран“, каза Паунов. Той съобщи, че в централата на ГЕРБ вече пристигат списъците с номинираните по места кандидати за общински съветници и кметове. „Надяваме се до края на седмицата да дойдат в централата всички предложения“, допълни заместник-председателят на Предизборния щаб, но не уточни кога ще има окончателно решение за кандидтурите на ГЕРБ за местните избори наесен.

Print Friendly
FacebookСподели