Появи се група, искаща забрана на протестите

  Инициаторът Владимир Танев нарича протестиращите в София „надничарите от жълтите павета, които ограничават правото на спокоен живот на 2 милиона столичани“   Богомил Бонев (д) и Владиимир Танев (л)...
| Източник: Vesti.bg

 

Инициаторът Владимир Танев нарича протестиращите в София „надничарите от жълтите павета, които ограничават правото на спокоен живот на 2 милиона столичани“

 


Богомил Бонев (д) и Владиимир Танев (л) основаха група "София без блокади" във "Фейсбук"
Богомил Бонев (д) и Владиимир Танев (л) основаха група „София без блокади“ във „Фейсбук“  

Още по темата

  • Миков: Диктатът на улицата е недемократичен
    Преди 3 дни
  • Манолова: Протестиращите ги е страх, че работим
    14.08.2013

На 70-ия ден от уличниите протести в София властите си намериха помощник, за да се предпазят от исканията за оставка на правителството и нови парламентарни избори.

Бившият вътрешен министър в правителството на ОДС генерал Богомил Бонев, Веселина Томова от сайта afera.bg, и общинският съветник от НДСВ Любка Качакова, са в центъра на сформираната във „Фейсбук“ група „София без блокади“.

Групата е създадена по инициатива на някогашния водещ на предавания и шеф в БНР,  Дарик, Радио НЕТ, тв канала „Травъл“ и др. Владимир Танев. Той изчезна от публичното простраство, след като през 2009 г. беше разкрит като информатор на Шесто управление на бившата Държавна сигурност, вербуван през 1980 г. с псевдонима „Спасов“.

Групата граждани, както сами се определят, настоява протестите срещу кабинета „Орешарски“ да не спират движението по основни булеварди, улици и кръстовища в София и да се съгласуват със Столичната община.

„Приятели, към този момент 1166 човека станаха членове на групата. Радвам се на вашата подкрепа. Горд съм, че успях бързо да запаля толкова много хора“, написал е Танев на страницата на инициативата. Той нарича протестиращите в центъра на Столицата „надничарите от жълтите павета, които ограничават правото на спокоен живот на 2 милиона столичани“.

Спред него тези, които се присъединяват към призивите му, са „хора, които категорично се противопоставят на блокадите и загражденията на булеварди, улици и кръстовища, хора, които отхвърлят омразата и противопоставянето“.

„София без блокади“ е подкрепена също от Нора Стоичкова – пиар на Богомил Манчев от „Риск Инженеринг“, Ани Алашка – пиар на Българската стопанска камара и Елена Маразова, дъщеря на проф. Иван Маразов – кандидат на БСП за президент, заедно с Ирина Бокова през 1996 г.

Одобряват инициативата журналистът от в. „Дума“ Александър Симов и Любомир Кольовски – бивш журналист, отговорен секретар на разпуснатата през 1999 г. политическа партия „Гражданска инициатива“.

Богомил Бонев вече е изпратил сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, Столичния общински съвет и медиите, в което иска тези институции да упражнят възложените им от закона правомощия и задължения, за да осигурят спазването на законността и правото на жителите и гостите на София на безпрепятствено ползване на градската инфраструктура.

Бонев настоява протестите против властта предварително да се съгласуват с общината, както изисква Законът за събранията, митингите и манифестациите.

Групата „София без блокади“ незабавно стана обект на силно възмущение и атаки от хиляди посетители във „Фейсбук“.

Print Friendly
FacebookСподели