Под патронажа на кмета на Община Несебър

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ


  Отборът на ОДЗ „Калина Малина” се класира първи на турнира по футбол за детски градини  на Градския стадион в Несебър

Турнирът се организира за първи път от СНЦ „Атлетик”-Несебър под патронажа на кмета на Община Несебър Николай Димитров.                                                                                                

  От близо година  започнах  занимания по футбол в обединените детски заведения „Калина Малина”,”Яна Лъскова” и „Моряче” в които се  включиха близо 80 деца,сред които и момичета.

Покрай заниманията възникна и  идеята за провеждането на първия по рода си турнир за деца от детските градини.

Тези,които бяха на стадиона видяха,че се получи истински празник – събраха се много родители и  деца.Контактът между тях бе много емоционален.

Детските градини участваха с по 1 отбор,като от „Яна Лъскова” тимовете бяха 2. Осигурени съдии,медицинско обслужване и специален диджей за паузите между мачовете.                                                                                                                                                       Те се проведоха по системата „Всеки срещу всеки”,като всеки от участниците успя да извоюва по една победа. Арена на надпреварата между невръстните футболисти бе терена на Градския стадион като участниците в отборите бяха мощно подкрепяни от своите родители и близки.Пред професионални футболни съдии малчуганите,макар и в най-ранна възраст показаха,че са запознати с правилата на футболната игра.

В крайното класиране на първо място се класира отборът на ОДЗ „Калина Малина”,второ и трето място заеха отборите от „Яна Лъскова”, а на четвърто останаха футболистите на „Моряче”- това сподели председателят на клуб „Атлетик” Венцислав Гичев – дипломиран треньор по футбол от Националната спортна академия и организатор на турнира.

Той изказа своето удовлетворение от провеждането на турнира и изрази своята благодарност към ОбФК „Несебър”,към директорките на детските заведения за тяхната съпричастност и ангажираност към заниманията с футбол,на дарителите за развитието на футболната игра сред децата,за изключителното съдействие и финансова подкрепа на общинския съветник Румен Кулев през цялата година, и конкретно за самия турнир.

От момента на регистрацията си преди година СНЦ „Атлетик” работи за развитието на физическите качества, усъвършенстването на техническите умения и формиране на целесъобразен двигателен режим у подрастващите,както в детските градини,така и в СОУ „Любен Каравелов”,където също се водят занимания по футбол.

На този етап клубът се финансира от дарения необходими за екипировка и специално оборудване, но тренировъчният процес за различните възрастови групи в детските градини и в училище е  подчинен на идеята за индивидуално развитие на всяко едно дете, занимаващо се в клуба, защото личността, играта и настроението са по-важни от резултата и класирането.

Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly
FacebookСподели