Перес за Анчелоти: Не знам къде сбърка

| Източник:

 

Малко по-късно от година след като донесе заветната „десета“ на Реал Мадрид, италианският наставник беше уволнен от поста си на наставник на отбора. Анчелоти спечели титлата от Шампионската лига след паметен финал с градския съперник Атлетико Мадрид, който завърши при резултат 4-1 за „лос меренгес“.  Следващият сезон се очаква да бъде съвсем различен под ръководството на новия мениджър на Реал. Все още мистерия, вие първи можете да научите кой ще бъде следващия начело на лос меренгес, ако заложите на футбол с Betfair.

За съжаление на белите фенове, през втората си година начело италианецът не успя да донесе трофей във витрината на Бернабеу и от ръководството му показаха вратата. Отборът не успя да защити титлата си в Шампионската лига, след като отпадна на полу-финал от отбора на Ювентус, а в ла Лига завърши втори след отбора на Барселона. Градският съперник Атлетико Мадрид пък ги изпрати у дома в турнира за Купата на Краля. Празната витрина през този сезон ще тежи още повече на белия балет, ако кръвния враг от Барселона успее да запише втори требъл в рамките на 6 години.

По-рано играчите заявиха своята подкрепа към наставника в публичното пространство. Суперзвездата Роналдо заяви, че би желал да продължи да работи с Анчелоти и занапред, с което предизвика гнева на ръководството. Португалецът пусна снимка в Туитър, с думите:  „Велик треньор и чудесен човек. Надявам се да работим заедно и през следващия сезон.“ Съотборникът му Лука Модрич, също изрази подкрепата си, като заяви, че играе най-добрия си футбол под негово ръководство.

Това обаче не е трогнало президента Перес, който обяви, че макар и взетото решение да е било „много трудно“, то е окончателно. Мотивите му предизвикват недоумение, след като запитан къде е сбъркал Анчелоти, Перес отговори с простичкото „не знам“.

Самият Перес е президенствал девет мениджърски уволнения за дванадесетте си години начело на Реал Мадрид.

Според слуховете, името на новия наставник ще е един измежду Рафаел Бенитез, Юрген Клоп и Зинедин Зидан, като испанецът се смята за най-големия фаворит за поста.

 

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели