Пейко Янков: Местните интереси на Несебър са нашата кауза

Несебър трябва да е не само най-богатата, но и най-социалната община в България, категоричен е водачът на общинската листа на “Либерален съюз Несебър”   Пейко Димитров Янков е водач на...
| Източник:

Несебър трябва да е не само най-богатата, но и най-социалната община в България, категоричен е водачът на общинската листа на “Либерален съюз Несебър”

 

Пейко Димитров Янков е водач на листата за общински съветници на коалиция „Либерален съюз Несебър” с №35 в интегралната бюлетина.

Роден е на 20 февруари 1977 г. в гр.Несебър. Завършил е Стопанско управление и е специализирал Туристически мениджмънт в Германия. Изпълнителен директор е на най-голямото хотелско дружество в Слънчев бряг- „Слънчев бряг хотел холдингс” АД. Общински съветник от Либерален съюз в последния състав на несебърския Общински съвет и член на Комисията по законност, обществен ред, местно самоуправление, приватизация, следприватизационен контрол и контрол по изпълнение решенията на Общинския съвет.

Семеен, има три дъщери.

Син е на покойния Почетен гражданин на Несебър Димитър Янков- основател на най-дълголетната и стабилна местна коалиция Либерален съюз и председател на Общински съвет Несебър.

 

- Г-н Янков, как ще коментирате факта, че коалиция Либерален съюз присъства в Общинския съвет на Несебър от 1999 г. насам, докато другите местни коалиции обикновено се формират преди избори и след това се разпадат?

- Това е така, защото ни обединяват общи принципи и цели. Обединява ни фактът, че ние влизаме в Общинския съвет не за да забогатеем, а за да работим за икономическото развитие на цялата община. За да създадем условия всеки един жител на нашата община да бъде богат и преуспял. Защото Несебър има такъв капацитет и има такива възможности. Точно Общинският съвет е моторът на местното самоуправление, който трябва да движи напред икономическото развитие на цялата община. Да създава условията за повишаване на възможностите за бизнес на всички местни хора, условията за откриване на нови работни места, за покачване на жизнения стандарт на всеки жител на нашата община. На хората им омръзна от местни патриоти и политици, които влизат във властта бедни и само за един мандат излизат богати.

Ние никога не сме били от тях и никога няма да бъдем.

- Вие сте водач на листата на коалиция „Либерален съюз Несебър” за втори пореден мандат. Наричат ви местната коалиция на успелите хора. 

- Да, нашата листа е на успелите и реализирани хора и в бизнеса и в обществения живот. При нас няма непознати лица или случайно попаднали хора. Всички са доказали своите качества в сферата, в която се развиват и работят. Влизайки в Общинския съвет, ние залагаме своето име и личен авторитет. За нас работата в Общинския съвет е голяма отговорност, защото не можем да си позволим да не оправдаем доверието на хората.

Както и досега, „Либерален съюз Несебър” принципно и приоритетно ще отстоява в Общинския съвет местните интереси-интересите на всеки един жител на нашата община, без да се влияем от никакви междуличностни, частни или политически лобита.

- Несебър е най-богатата община в България. Затова ли местните избори в Несебър са най-ожесточени и с най-много кандидати? 

- Благодарение на развитието на туризма, община Несебър успя да се превърне в най-богатата община в България през последните години. Да не забравяме обаче, че приходите в общинския бюджет- това са данъците и таксите, които плащат жителите на нашата община, които плаща всеки един от нас. Хората от общината със своя труд и предприемачество превърнаха Несебър в най-богатата община в България, а не някой друг.

Затова ролята на местното самоуправление е да работи за  икономическия напредък на общината и за все повече социални придобивки на всички жители. Хората не ги топли това, че Несебър е най-богатата община по „бюджетни средства на глава от населението”, ако тези пари не осигуряват социални придобивки и преференции за всички жители. И досега, повечето данъчни и социални облекчения за гражданите бяха прокарани от Либерален съюз в Общинския съвет. Такава ще бъде нашата дейност и в новия местен парламент. Несебър трябва да е не само най-богатата, но и най-социалната община в България.

- Какви нови проекти имате в социалната политика на Общинския съвет и общината?

- Социалната политика на общината трябва да е насочена към всеки жител. Тя се изразява не само в подпомагане на социалнослабите граждани, което разбира се е задължително, но и в преференциите, които всеки жител трябва да получава от общината под формата на данъчни облекчения и условия за бизнес, здравеопазване, образование, култура, спорт, благоустрояване на средата в която живеем.

Заложили сме като фундамент за своята работа в новия Общински съвет редица конкретни проекти, които са от полза както на гражданите, така и на общината. Един от тях е например да се даде възможност на хората с право на строеж да си закупят земята на преференциални цени от общината, защото общината няма възможност да поддържа тези земи и те сега пустеят.

Ще защитаваме също интересите на всяко едно селище от нашата община, за да се постигне справедливо и пропорционално разпределяне на общинския бюджет за всички населени места. А това ще стане чрез изработване на 4-годишна програма за разпределяне на бюджетните средства за Несебър и всички селища в общината за целия мандат. На базата на тази програма ще се разпределят годишните бюджети за селищата, така че в края на мандата да няма дисбаланс във финансирането на отделни селища.

- Кой кандидат за кмет на община Несебър подкрепя вашата коалиция  и защо?

- „Либерален съюз Несебър” подкрепя независимия кандидат Николай Димитров. Считаме, че той е разумният избор за Несебър, защото Николай Димитров показа, че има опит и качества да управлява общината, дори в труден период на всеобща икономическа криза. Той е работещ и компетентен кмет. Задвижи основни проекти, които вече са одобрени и заслужава да получи втори мандат за финализирането им. Неговата програма е напълно реална и осъществима.

Като общински съветници, ние разбира се, ще продължим да сме обективен и конструктивен коректив на общинската администрация в изпълнението на всички заложени проекти. Особено проектите касаещи развитието на град Несебър като административен и туристически център на нашата община, проектите за създаване в общината на нужните условия за спорт, култура и целогодишно развитие на туризма.

Като най-стабилната и умерена местна коалиция, ще се стремим към консенсус в Общинския съвет по стратегическите проекти за общината. Това обаче не означава, че ще допуснем в Общинския съвет да има важни и маловажни въпроси и проблеми. Всеки един проблем на всеки един гражданин от нашата община е важен за нас, защото точно за това хората са ни гласували доверие да ги представляваме в местния парламент.

- Какво бихте искали да кажете на жителите на община Несебър в последните дни преди местния вот?

- Аз също съм един от жителите на община Несебър и не бих искал някой друг да ми казва за кого да гласувам. Всеки решава сам. Единственият съвет, който бих си позволил да отправя към моите съграждани, е да гласуват за хора с доказани качества, достойнство и авторитет, а не защото някой им е симпатичен или напук на друг. Несебър се нуждае от стабилно местно самоуправление с участието на уважавани и можещи хора.

Какви хора ще управляват община Несебър през следващите четири години зависи от гласа на всеки един от нас. Това е лична отговорност, която всеки от нас носи обаче не само пред себе си, но и пред всички свои съграждани. Бих казал така- гласувайте за хората, от които после няма да се срамувате, че сте гласували за тях.

Print Friendly
FacebookСподели