Патриция Мериан Брилинска подреди първата си самостоятелна изложба във фоайето на СОУ”Любен Каравелов” –Несебър

| Източник: Мара МОМЧИЛОВА

Патриция Мериан Брилинска подреди първата си самостоятелна изложба във фоайето на СОУ”Любен Каравелов” –Несебър.Изложбата е и първата от поредиците прояви  по случай 130-годишнината от основаването на първото българско училище в Несебър

 Изложбата  беше открита от директорката на училището Тодорка Желязкова в присъствието на родителите на Патриция,нейни учители,съученици,приятели и почитатели.Тя пожела на младата художничка да успее и да слави своето училище и родния си град.

     С приветствия към несебърското дарование се обърнаха Янка Христова- началник на отдел „Образование” в Община Несебър и Златин Чаушев-началник на отдел “Несебър-Световно наследство”.

      Талантът на Патриция е забелязан още в първи клас от нейната учителка Лилия Тълпигова.Днес 4-класничката работи под ръководството на Радостина Христова-художник-график, възпитаничка на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”.

       Тя представи Патриция като изключително живо и артистично дете,което носи в себе си заряда и магията на голямото изкуство.Творбите и са смели, въздействащи,изключително артистични ,носещи почерка на едно съвременно модерно изкуство.Младата художничка работи със замах,хъс и настроение.При моливните рисунки е търсено богатството на нюанса,артистичната графична линия и детайла като завършващ елемент.Тя смело експериментира с различни техники и материали-колаж,пастел.смесена техника, живопис и др.

        Работата с Патриция е не само удоволствие,но и творческо вдъхновение за нейната учителка.В момента тя работи по мащабен проект  в клуб-ателие по приложни и изящни изкуства към ОУ”Св.св.Кирил и Методий”-Свети Влас.Там децата творят съвместно с несебърски художници в различни области: графика, скулптура,живопис,керамика,художествен текстил.

        Експозицията с творбите на Патриция ще бъде изложена във фоайето на СОУ «Любен Каравелов» до 28 януари.

                                                                     

Print Friendly
FacebookСподели