От днес – електронен регистър за „Гражданска отговорност“

Клиентът продължава да получава и подписва сключената полица на хартия, но купените застраховки са валидни само ако са в регистъра на електронната система Задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ вече се сключва...
| Източник: Vsti.bg

Клиентът продължава да получава и подписва сключената полица на хартия, но купените застраховки са валидни само ако са в регистъра на електронната система

Новини
Задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ вече се сключва само електронно.

Това изискване наложи Комисията за финансов надзор (КФН), след като в началото на юни заработи новата система за електронно сключване.

От днес, 15 юли, купените застраховки са валидни само ако са електронни.

Клиентът ще продължи да получава сключената полица на хартия, която трябва да е подписани от него и от представителя на застрахователната компания. Но от днес данните от полицата се вкарват в единна система, свързана с МВР, Гаранционния фонд и застрахователите.

Целите са две – да се преустанови шашмата със сключване на полици със задна дата и да стане по-строг контролът върху нередовните шофьори.

Щом договорите са въведени в системата, няма да е възможно на тях да се пише задна дата.

Катаджии отказали 200 лв. подкуп от неизряден шофьор Години наред  нередовните собственици на автомобили се възползваха от т.нар. антидатиране, след като вече са глобени от полицията за липса на застраховка и представяха пред КАТ договор със задна дата, за да не бъдат глобени.

В новата система полицаите веднага могат да проверят дали спрян автомобил има сключена „Гражданска отговорност“. Ако няма, могат веднага да го глобят.

Сега това не може да се случи, защото е възможно водачът да не носи хартиения си договор, а да има сключена полица. В такъв случай налагането на санкции се забавя, докато се установи има ли застраховка или не.

В електронната система има два регистъра – на застрахователните полици и на застрахователните събития. Първият съдържа информация дали даден автомобил притежава задължителната застраховка. Във втория е историята на пътнотранспортните произшествия на автомобила.

Така се определя бонус-малус и водачите без произшествия ще плащат по-малко за „Гражданска отговорност“ и „Автокаско“ от виновните за катастрофи.

Въпрекси известно покачване тази година, у нас малко над 70% от регистрираните автомобили имат задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Изискването на Европейския съюз е за 90% покритие.

………………………………………………………………………………………………………………

Утвърдената и успешна Застрахователно- брокерската  компания “ Адмирал иншурънс брокер“ откри  свой   офис  в   град  Несебър,на ул.”Иван Вазов” № 14-партер/до Кафе „Булевард”/.

За  да  улесним  нашите  клиенти,  ние  избрахме леснодостъпен  и целогодишно комуникативен   район на града ,където и до сега се намираше застрахователен офис,обслужващ стотици клиенти.“ Адмирал иншурънс брокер “ има договори  с  всички застрахователни   компании   на българския  пазар  и  предлага  всички   техни продукти / „Гражданска отговорност”  на  автомибилиста,  „Автокаско”  на  МПС,   застраховка на фирмено и домашно   имущество ,  медицински  разноски  за  чужбина,   злополуки ,отговорности,животозастраховане и  др
В офиса  ще  намерите  компетентно и всеобхватно   застрахователно  обслужване. Ние ща Ви помогнем  при  избора  на   застраховка  и на  застрахователна  компания.  Ще договорим с  Вас   икономически  най-изгодните  покрития  и  ще  Ви  съдействаме  при настъпване  на застрахователно   събитие.

“ Адмирал иншурънс брокер“ има   лиценз  за   застрахователен  брокер No 18/06.04.2000г.  от Дирекция  за  застрахователен  надзор  към  Министерство  на финансите  на  Р.България.  Дружеството  е  създадено и в него работят  личности с дългогодишен  опит в застраховането и застрахователното посредничество.
 
В настоящия момент брокерът  управлява премиен приход от повече от  4 милиона лева, обслужва над 200 млн.лева застрахователни интереси на над 20 000 доверили ни се клиенти.
С откриването на нашия нов офис в уникалния Несебър  сме убедени, че ще получите най-добрите  цени за своите застрахователни интереси, качествено и перфектно обслужване.
С нас  може да се свържете всеки    ден   на  тел.факс/0554 – 4-21-04,  на  24 часов    телефон  – 0898 34 99 10,както и на E-mail- k_kosev@abv.bg.

Print Friendly
FacebookСподели