Орешарски:Дянков не си мери думите за еврозоната

Няма как, трябва да понесем реформите, смята зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов vsekiden.com Напрежението в обществото е продиктувано непоследователната хаотична политика на правителството и това е от началото...
| Източник: Vsekiden.com

Няма как, трябва да понесем реформите, смята зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ Валентин Николов

vsekiden.com

Напрежението в обществото е продиктувано непоследователната хаотична политика на правителството и това е от началото на техния мандат, заяви пред БНР Пламен Орешарски, бивш финансов министър. Лидерите на мнозинството говореха, че няма да се увеличава възрастта на най-бедния и най-болния народ в Европа и че пенсионната реформа е само обществен дебат, вижте какво се получи няколко седмици по-късно, удари по болната тема ексфинансовият министър.

Орешарски упрекна Дянков за изказванията му за еврозоната и също ги определи като хаотични. Според него високопоставени фигури в правителството не бива да излъчват такива сигнали. “ Официалните лица си мерят много повече приказките. Работата на наблюдателите е да прогнозират всякакви сценарии. Да, има риск за еврото, но аз съм убеден, че ще се намерят верните решения. Европа го прави много бавно и мудно, но и противоречията са толкова големи в момента между отделни страни и за това не е толкова лесно да се намерят верните решения. Залогът е изключително голям“, обясни Орешарски.

Валентин Николов, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ апострофира Орешарски: „Народът може да оценява дали си меним мнението или търсим вариант за най-адекватно решение. Казват, че са непопулярни мерки, защото невинаги се приемат добре от хората, но аз съм сигурен, че хората ще го оценят”, убеден е Николов. Пенсионната система понякога стои като бременна на икономическото развитие, изрази се образно той. И припомни, че в Англия вече се гони възраст 67 г., а ние говорим за 65 г. Просто закъсняхме много, тези реформи трябва да станат, категоричен е Николов и добави, че е по-безболезнено да станат сега. „Бъдещето на България е да бъде финансово стабилна и конкурентоспособна.

Това решение е на гърба на хората, няма как друг да понесе тези реформи в нашата страна, ние трябва да ги понесем. За жалост сме свикнали да носим на гърба си всичко случващо се и в България и извън България, заяви Николов.

Що се отнася до липсата на политическа подкрепа за ГЕРБ, Николов обясни, че хората са показали волята за подкрепа чрез избора си за партията. „Ние няма как да правим тестове сега, представяте ли си сега да влезем в политическа криза. Нашето управление се отличава с това, че носи отговорност, а не да се свеждаме до 3-5-8″, подчерта зам.-шефът на групата на ГЕРБ.

Print Friendly
FacebookСподели