Община Несебър смайва с креативно представяне

Община Несебър смайва с креативно представяне на туристическите си продукти на борса в Русе Община Несебър участва за втори път в единадесетото туристическо изложение „Уикенд туризъм Русе 2015″ . Форумът...
| Източник: Пресцентър община Несебър

Община Несебър смайва с креативно представяне на туристическите си продукти на борса в Русе

Община Несебър участва за втори път в единадесетото туристическо изложение „Уикенд туризъм Русе 2015″ . Форумът е единствен в България, който фокусира вниманието върху предложения за отдих и забавление през почивните дни. Сред множеството привлекателни оферти и примамливи места, община Несебър подходи креативно към посетителите на щанда си и бе подготвила специални подаръчни комплекти за най-знаещите, най-старателните и най-ентусиазираните в специално направена викторина от 5 въпроса.
Тематични сувенири получиха най-информираните, а тези, които знаеха по-малко също бяха поощрени с рекламен продукт от представените уикенд пакети на община Несебър. Примамливите туристически продукти привличаха вниманието и предизвикаха засилен интерес у посетителите не само заради професионално поднесената информация, а и заради личния подход към всеки един посетител.
Община Несебър се представи с общо 3 пакета, насочени към почивните дни от работната седмица: Уикенд за любов и вино, „Есенни пасажи“ и празника на Несебър, както и с регионалния туристически продукт с името „5 дни – 4 сезона – 3 общини“. Празникът на Несебър е сред най-успешните и утвърдени туристически продукти, защото отдавна се е наложил като предпочитано място за близо 100 000 души, които са забавляват с богата и оригинална културна програма, която община Несебър подготвя специално за 15 август.
Най-влюбените хора в България чакат с нетърпение дните около 14 февруари, защото предпролетен Несебър им предоставя тихата романтика на морето и калдъръмите, както и десетки забавни игри, организирани специално за тях по време на Уикенда за любов и вино. „Есенните пасажи“ е продукт, който удължава туристическия сезон, който се отличава с оригинално съчетание между спокойствието на есенния Несебър и забавните конкурси, рибни изкуства и приключения. „5 дни – 4 сезона – 3 общини“ е нов туристически продукт, целящ повишаване ефективността на регионалния маркетинг в общините Бяла, Несебър и Долни чифлик, чрез прилагане на иновативен маркетингов подход и чрез създаване на споделен туристически имидж на трите общини.
Той дава нова възможност за повишаване на регионалната конкурентноспособност в туризма, целяща намаляване на сезонността и териториалната концентрация. В рамките на този продукт са разработени 25 туристически пакета общо за 4-те сезона. „5 дни – 4 сезона – 3 общини“ е разработен по проекта „Иновативен маркетингов подход за развитие на регионален туристически продукт”.
Представянето на продукта на борсата в Русе е част от изпълнение на мерките за устойчивост след приключване на проекта по Оперативната програма. Дейностите на този етап вече се финансират от община Несебър.
С тези интересни туристическите пакети, които представи община Несебър, се запозна и министърът на туризма Николина Ангелкова през втория ден на изложението. Тя също отнесе спомен от Несебър под формата на подаръчен комплект, комплимент от общинските представители на форума. Рекламни сувенири получиха също кметът на Русе – Пламен Стоилов, и Мария Иванова, директор на главна дирекция „Туристическа политика“ в Министерството на туризма.
На тазгодишното изложението в Русе имаше рекордно присъствие – 125 регистрирани компании с над 400 участници. Те се представиха с 55 павилиона и 12 обособени щанда на открито.
Print Friendly
FacebookСподели