Община Несебър се сдоби с ново предприятие

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

                                       Община Несебър се сдоби с ново предприятие с наименование „Управление на отпадъците-Несебър” след като с 13 гл. “за”, 2 „против” и 6 „въздържали се” общинските съветници по предложение на кмета гласуваха за неговото учредяване. 

Предметът  на дейност на предприятието е: управление, експлоатация и поддържане на претоварната станция, уплътняване и претоварване на битовите отпадъци от специализирани контейнери, транспортиране на контейнерите с отпадъци до регионалното депо, както и третиране на строителните отпадъци.

Учредяването на предприятието е във връзка с дейността на сдружение „Управление на отпадъците – регион Бургас“, изпълняващо проекта за „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Бургас“, финансиран по ОП „Околна среда 2007-2013 г.“.

То се осъществява в партньорство между общините: Бургас, Средец, Камено, Поморие, Айтос, Руен, Карнобат, Сунгурларе и Несебър. Изпълнението на проекта включва изграждането на няколко нови инфраструктурни обекта за третиране на отпадъци: депо с компостираща и сепарираща инсталации и две претоварни станции. Претоварната станция за отпадъци – Несебър е собственост на Община Несебър и експлоатацията й следва да се извършва чрез определен оператор.

Числеността на персонала на новото предприятие е 21 от щатни бройки, като кметът на общината бе задължен,считано от 01.01.2015 г., да назначи директор на предприятието, което ще се финансира от общинския бюджет.

Print Friendly
FacebookСподели