ОБЩИНА НЕСЕБЪР ПОЕ АНГАЖИМЕНТ КЪМ „СЛЪНЧЕВ БРЯГ”АД

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

С 18 гласа „за” и 1 „въздържал се” общинските съветници  гласуваха  за сключване на договор между Община Несебър и „Слънчев бряг”АД за осигуряване на улично осветление по ул. „Първа“ в кк „Слънчев бряг“.Договорът е в сила от 23.12.2014 и ще действа до 15.04.2015.

Съветниците гласуваха по целесъобразност улицата да бъде осветена през тъмните часове на денонощието и превантивно-за предотвратяване на инциденти и пътнотранспортни произшествия.

С решението на Общинския съвет Община Несебър се ангажира с обезпечаването на една от инфраструктурните функции  на  „Слънчев бряг“ АД.

Инициативата за сключване на договора е на акционерното дружество,собственик на инфраструктурата в „Слънчев бряг – изток” и осъществяващо дейности в интерес на своите акционери.

В изпълнение на решение №996 със сключването на договора Община Несебър поема задължението за  заплащане на дължимите суми за ел. енергия, поддръжка в изправност и нормално фукциониране на съоръженията, съставляващи улично осветление на ул. «Първа» в  «Слънчев бряг – изток».

По този начин улицата,която е оживена целогодишно от живущите  в района, ще  бъде осветена през тъмните часове на денонощието, а от друга страна ще се осъществява превенция на инциденти и пътно-транспортни произшествия.

Print Friendly
FacebookСподели