Община Бургас спечели компютърна техника за хората със зрителни увреждания

Проектът ще подобри работната среда на служителите със зрителни увреждания Община Бургас и нейният Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания спечелиха проект към Министерство на...
| Източник: в."Фактор"
Проектът ще подобри работната среда на служителите със зрителни увреждания

Община Бургас и нейният Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания спечелиха проект към Министерство на труда и социалната политика, Агенция за хора с увреждания. Договорът бе подписан на 26 юли в София. Субсидията е в размер на 9 500 лв.

С тези средства общинският център  ще закупи хардуер, софтуер и оборудване, съобразени с изискванията за достъпност на напълно незрящ човек. Ще се закупи компютърна система със система за речеви съпровод и брайлов принтер.

В Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания служителите ежедневно извършват голям обем административна дейност, включваща обработка на документи, изготвяне на списъци и друга справочна информация за вътрешно ползване. Двама от тях са със зрително увреждане над 70 %, поради което се налага да използват Брайл и система за речеви съпровод, ориентирана към стандартен РС компютър.

Дейностите по проекта ще бъдат изпълнени изцяло от експертите, работещи в Центъра. Срокът е 39 месеца, като в първите 3 ще бъде закупено и доставено специализираното оборудване.

Проектът ще подобри работната среда на служителите със зрителни увреждания, качеството на тяхната работа, ще компенсира трудностите от зрителния им дефицит и ще повиши качеството на предлаганите социални услуги.

Print Friendly
FacebookСподели