ОБУЧЕНИЕ НА ПЕДАГОЗИ ОТ ОБЩИНА НЕСЕБЪР

| Източник: Яна Христова

 

     Наскоро  в град Несебър се проведе обучение на директори и учители от общинските училища и детски градини на тема „Асертивно поведение”. Под ръководството на доц. д-р Пепа Митева – преподавател в Бургаски свободен университет, 57 педагози от общинските училища и детски градини, както и преподаватели от Общински детски комплекс и Обединена общинска школа по изкуствата, се запознаха с типологията на човешкото поведение и невербалната комуникация.

Част от обучението, което премина при голям интерес и активност на участниците, се проведе под формата на тренинг „уверено поведение”. Съвременната интерактивна форма, в която се проведе обучението, допринесе изключително много за усъвършенстване на комуникативните уменията на педагозите, както и на възможностите им за трансформиране на негативното мислене и поведение на децата в позитивно.

    В рамките на своята политика за осигуряване на качествено образование на подрастващите си граждани, община Несебър насърчава и подпомага квалификацията на педагогическите специалисти чрез организиране на форми за квалификация на учителите на място. Участието на учители в тези обучения съдейства за оптимизиране на квалификационната дейност в общинските образователни институции.

 

 

Print Friendly
FacebookСподели