ОБУЧЕНИЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА АГРЕСИЯТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

| Източник: Яна Христова

 В обучение на тема „Превенция на агресията чрез преодоляване на експанзията при подрастващите” участва екипът на ЦДГ „Слънце” в Слънчев бряг. Обучението, което се проведе на място в детската градина от доц. Пламен Денев, д.п. и ас. инж. Магдалена Цонева – специалист по методика на обучението, е част от започналата в началото на месец август обучителна програма в четири общински детски градини – ОДЗ „Обзорче” в град Обзор, ЦДГ „Усмивка” в село Гюльовца, ЦДГ „Слънце” в Слънчев бряг и ЦДГ „Детски свят” в село Кошарица.

 И двамата ръководители на обучителната програма са преподаватели в СУ „Св. Климент Охридски“ – ДИУУ. Чрез лекции и дискусии по темата, педагозите в детското заведение се запознаха с видовете агресия и методите за системно изучаване на агресията, обсъдиха възможните подходи за овладяване на агресията. Обучителната програма завърши с разработване на проект на вътрешно ниво за превенция на агресията чрез преодоляване на агресията при подрастващите.

Участниците в обучението ще получат удостоверение за равнище на постижение. В тази обучителна програма и в проекта се разглеждат агресивните прояви на децата от предучилищна възраст чрез различни интерактивни модели и механизми за работа. Работата се финализира със съвместно изграждане на модели за неагресивно поведение при децата от предучилищна възраст.

     С участието си в обучителната програма педагозите от ЦДГ „Слънце” в Слънчев бряг не само повишиха своята квалификация, но и развиха професионални умения за превенция на агресивното поведение на децата.

 

Print Friendly
FacebookСподели