ОблС на БСП Бургас:Кметовете на Несебър и на Малко Търново са кметове на всички граждани

| Източник:

До редакциите на бургаските медии:

 

Във връзка със статия в информационния сайт „Флагман“ , коментираща публикация във в-к „Дума“ от 04.11.2015 г. със заглавие „Новите кметове на БСП“, сме длъжни да заявим следното:

Кметът на община Малко Търново Илиян Янчев беше подкрепен от общинската структура на БСП – М. Търново като независим кандидат издигнат от ИК. За това има и решение на НС на БСП. В последствие г-н Янчев беше регистриран като кандидат-кмет на ГЕРБ. Като реакция на последното ОбС на БСП – М. Търново взе решение нашите членове и симпатизанти да гласуват по съвест за кмет на общината. Очевидно в статията на в-к „Дума“ има грешка, като г-н Янчев е посочен като кмет избран с подкрепата на БСП. Информирали сме редакцията на вестника и в следващия брой трябва да бъде публикувана корекция.

Кметът на община Несебър Николай Димитров беше издигнат като независим кандидат от ИК. На общо събрание на общинската структура на БСП – Несебър беше взето решение да се подкрепи кандидатурата на г-н Димитров като независим кандидат. Коалицията „БСП – ПК Тракия“, както и много други партии, организации и сдружения също подкрепиха неговата кандидатура, което не го прави техен кмет. Николай Димитров е кмет на всички жители на Община Несебър.

В заключение заявяваме, че няма да толерираме и винаги ще реагираме енергично и безкомпромисно срещу определения от сорта „припомняме на малкото останали в ума си хора в БСП“. Подобно отношение към нашите членове и симпатизанти е неприемливо и ние го осъждаме.

Ръководството на ОблС на БСП Бургас

Print Friendly
FacebookСподели