НОВИ УСПЕХИ НА КСТ „НЕСЕБЪР” НА ТАНЦОВАТА СЦЕНА

| Източник:

 

Явор Вълчев – треньор в КСТ „Несебър”

 

    На  провелия се тази събота традиционен турнир по спортни танци в Монтана, Клуб по спортни танци „Несебър” отново се  представи впечатляващо. За осма поредна година двойки не само от цяла България, а и от чужбина, излязоха заедно на танцовия подиум, за да покажат кой е най-добър в този атрактивен спорт. Елитно международно и местно жури внимателно следеше за точното изпълнение на двойките.

В първата част на състезанието в клас 11Е, на подиума излязоха Иван Кронев и Анна-Мария Жечева, които безапелационно спечелиха първото място. Техните съотборници Станислав Иванов и Григория Николова завоюваха сребърните медали. Бронзът остана за още едни малки представители на КСТ „Несебър“ – Дейвид Йовчев и Йоана Хараламбова. За първи път в по-високия състезателен клас Д до 13 години се състезаваха Никола Петров и Силвана Янева. Доброто танцуване на децата ги отведе до финала, класирайки ги на 5-то място. Филип Кершер и Ана-Никол Антонова взеха сребърните медали в клас 13Ц. При най-малките на паркета за втора поредна седмица излязоха Давид Абрашев и Марта Долгушина.

 С много усмивки и настроение, Додо и Марта заредиха положително всички съдии и многобройната публика, като абсолютно заслужено спечелиха сребърните медали. Откриването на гала вечерта на турнира беше съпроводено от специалното участие на Държавна симфониета – Видин. В надпреварата участваха над 45 танцови двойки от различни държави, сред които бяха и Иван Петров и Надя Янева. Само четиринадесет годишни те се състезаваха с доста по-големите и рутинирани състезатели над 19 години в стандартните танци. Оставяйки прекрасно впечатление на съдии и публика, най-младата танцова двойка в тази група постигна изключителен успех като достигна до финала.

    В края на тази седмица част от несебърските шампиони ще отпътуват за северната ни съседка Румъния, където в столицата Букурещ ще се проведе един от най-силните международни конкурси на Балканите.

    За пореден път ръководството на Клуба изказва специалните си благодарности към фирма „Перота“ за прекрасното пътуване

Print Friendly
FacebookСподели