Николай Димитров откри кампанията си, като кандидат за кмет на община Несебър/ВИДЕО/

| Източник:

ВИДЕО:FLAGMAN.BG

Николай Димитров представи амбициозната си визия за развитието на Несебър в следващите четири години пред препълнения салон на читалище „Яна Лъскова“

 

Димитров презентира модерната си визия за развитието на морската община

Досегашният кмет на Несебър Николай Димитров откри кампанията си за трети мандат. Пред препълнения салон в читалище „Яна Лъскова“ в Стария град той презентира визията си за развитието на Общината в следващия програмен период, показвайки проекти за над 350 млн.евро.

Те бяха впечатляващи и със сигурност не само ще променят визията на морската община, а и ще помогнат за развитието на алтернативния туризъм.

Снощи Димитров направи пълен отчет на свършеното през настоящия мандат. Независимият кандидат-кмет благодари на целия си екип, с който работи през последните четири години, както и на над 7500-те му съграждани, сложили парафите си в подписката за издигане на кандидатурата му.

Николай Димитров благодари на съпругата си Нури за подкрепата, която му оказва и впечатляващите проекти, с които прослява Несебър

„През 2007 година, когато се кандидатирах за първи път казах, че ще се ръководя от няколко принципа. Първият бе приемствеността. Всичко, което бе добро и работещо за Община Несебър, го продължихме. Имаше отдадени на външни фирми дейности, които ги направихме общински. Подобен пример е звеното за самоохрана, където сега работят над 140 човека, озеленяването също стана функция на Община Несебър, да не забравим паркингите. Иззехме тези дейности от външните фирми и крайният резултат бе, че освен осигуряването на стотици работни места за местните жители, се спести на бюджета 1,8 млн.лв“, каза кандидатът за трети мандат Николай Димитров.

Той обори твърденията на опозицията, че Общината не работи по европейски проекти и даде пълен отчет за над 120 млн.евро усвоени по Оперативните програми в стария програмен период, сред тях множество инфраструктурни и социални проекти.

„Влизаме в пълна готовност и в новия период. Имаме готови проекти за над 350 млн.евро. Това са 156 конкретни проекти. Вече не водим политика на оцеляване, а такава на планиране. Ние сме поставили високи хоризонти на планиране, за да направим мястото, в което живеем най-доброто“, допълни Николай Димитров и започна да презентира идеите си за развитието на Несебър. Повече от два часа Димитров представяше най-мащабните проекти на администрацията.

Сред тях са облагородяването на пространството на площад „Жулиета Шишманова“, където в последната година се изгради подземен паркинг. Това ще се превърне в новия център на Несебър, анонсира Николай Димитров и представи авангардното си виждане за културен дом, нова сграда на общинската администрация, амфитеатър за 800 души, Природо-научен център, морски аквариум и места за отдих и разходка.

Районът ще обхваща цялото пространство от площада до входа на Стария град. Там ще се прехвърли административния и културен живот на Несебър. Плановете са следващата година в амфигеатъра да се проведе възобновеният фестивал „Златният орфей“. „Още преди пет месеца подадох документи, за да го патентовам. Марката бе свободна и очаквам решението на патентното ведомство“, каза Николай Димитров.

В програмата му за управление е предвидено в Стария град да се направи спортен комплекс с подземен паркинг и зона за отдих. Ще има и нова спортна зона в кв.“Черно море“, който през последния мандат бе значително благоустроен, изградена бе инфраструктура, както и нова детска градина.

Ще се работи усилено по развиването на спортната база, където ще се издигне нова трибуна със съблекални. С това се очаква комплексът да стане един от най-добрите в Южна България. Добрата новина за любителите на спорта е и изграждането на нова спортна зала с басейни и капацитет от 7 хил.места, както и футболно игрище и парк в Свети Влас.

Сред другите по-интересни проекти е този за многофункционална обществена сграда в Слънчев бряг-запад. Тя ще се използва и от администрацията, и от клубовете, които работят на територията на Слънчев бряг-запад. Проекти за облагородяването и развитието на населените места също са доста амбициозни и впечатлиха препълнения салон „Яна Лъскова“.

Николай Димитров е независим кандидат-кмет, той е под №9 в интергралната бюлетина.

Купуването и продаване на гласове е престъпление

Print Friendly
FacebookСподели