НЕСЕБЪР ЩЕ Е ДОМАКИН НА РЕГАТА „БЪЛГАРИЯ СИ ТИ!“ ОТ 9 до 11 ОКТОМВРИ

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

 

 Ветроходното състезание тази година ще се проведе от 9 до 11 октомври край акваторията на Несебър. Стотици деца и младежи от 5 до 20 години от цялата страна ще опънат платна и ще се състезават за купите в клас „Оптимист“, клас „Лазер 4.7“, клас „420“ и олимпийските класове: „Лазер Радиал“, „Лазер Стандарт“, „ФИН“ и „470“.

Регатата е една от най-мащабните през сезона и се организира от Сдружение „България си ти!“ и Общински морски клуб „Несебър“ Победителите ще бъдат наградени на  тържествена церемония на 11 октомври в Античен театър – Несебър в 17:00 часа от видни родни спортисти, общественици и популярни личности, които лично ще поздравят младите спортисти. За тях, освен купи и медали, ще бъдат подготвени атрактивни и стимулиращи материални награди.

Ежегодната регата „България си ти!“ е част от програмите, по които работи сдружението, целящи подпомагане и стимулиране на талантливите и способни български деца – кауза, която сме възприели за своя основна.

Сдружение „България си ти!“ за втора поредна година подкрепя и съдейства за развитието на ветроходния спорт  у нас. През 2014 г. Регатата „България си ти!“ бе организирана във Варна съвместно с Яхт клуб “Кап. Г. Георгиев”. Двама от победителите, чрез подкрепата на сдружението, заминаха на международно състезание в северната ни съседка. От “Европа Къп – Румъния 2014″ Живко Йорданов и Румен Тенекеджиев от Яхт клуб “Порт Бургас” донесоха два сребърни медала за България.

 

Print Friendly
FacebookСподели