Несебърското училище получи уникална картина

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

Несебърското училище получи уникална картина,  жест на признание и почит към учителите на Несебър от кандидатите за общински съветници от местна коалиция СИЛА.!                                                         

УЧИТЕЛСКАТА СТАЯ  НА  НЕСЕБЪРСКОТО УЧИЛИЩЕ СЕ ОБОГАТИ С КАРТИНА ОТ ДОАЙЕНА  НА НЕСЕБЪРСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ

Мара МОМЧИЛОВА                                                

В Международния ден на учителя, учителската стая на несебърското училище обогати естетическата си среда с картина от доайена на несебърските художници Радослав Ралев. Картината „Мелницата на провлака в Несебър” е откупка от юбилейната изложба на художника и бе връчена като дарение от името на всички кандидати за общински съветници от местна коалиция СИЛА, чиито водач е Пейко Янков.  Протоколът за връчване на дарението, в присъствието на втория в листата Румен Кулев, бе подписан от упълномощения кандидат-съветник Георги Момчилов и Тодорка Желязкова-директор на  СОУ „Любен Каравелов”.Представителната група от листата на коалицията, включваше още Мартин Торопов и Живко Василев.Заедно с огромния букет по случай бележитата дата,от името на всички включени в листата,на директорката на училището бе връчен и поздравителен адрес до всички учители, в който се казва:

Уважаеми учители,    

Приемете искрените ни поздравления, като възпитаници на училището,  по случай 5 октомври – Международният ден на учителя! Училището е духовното огнище на всеки човек! Знанието,формирано в него е значима ценност от векове и затова е така силна почитта пред тези, които го градят. Благородната професия на учителя заслужава признанието, цялото уважение и почитта на всички нас. Защото Вие сте наследници на поколения родолюбиви и всеотдайни радетели на българското образование и с чест и достойнство носите името – Учител! На всички Вас от сърце желаем  здраве и сполука и години- богати на нови постижения и признания.
Нека в детските очи срещу вас никога да не угасва пламъчето на уважението и обичта!
Продължавайте все така дръзновено да отстоявате вярата в образованието като висша ценност, за едно по-добро европейско бъдеще на нашия град и нашата община!  

Честит празник!                                             

 

Print Friendly
FacebookСподели