Нервна нощ

Агенция „Фокус“ 46-годишен русенец се опита да отвлече тази нощ минибус между Бургас и Слънчев бряг. Инцидентът е станал около 21.40 часа, когато мъжът извадил газов пистолет и обявил на...
| Източник: Агенция "Фокус"

Агенция „Фокус“

46-годишен русенец се опита да отвлече тази нощ минибус между Бургас и Слънчев бряг. Инцидентът е станал около 21.40 часа, когато мъжът извадил газов пистолет и обявил на шофьора и спътниците си, че ще изпълняват неговите разпореждания. Три полицейски патрула са организирали заградителни мероприятия, минибусът е бил спрян и щурмуван. Няма пострадали при инцидента.
Два килограма хероин, един килограм амфетамини, 18 насаждения канабис, 35 000 лв. и преправена малокалибрена пушка задържаха полицаите при удар срещу разпространението на наркотици в Централна Северна България. Задържани са пет лица, от които само едно не е криминално проявено. Групата е снабдявала с наркотици район, включващ Плевен, Севлиево, Свищов и Габрово.

Агенция „Фокус”
Комисар Милен Димитров: Не е известно похитителят на микробуса да е отправял искания

Няма информация похитителят на микробуса на пътя Бургас – Слънчев бряг да е отправял искания. Това каза за Агенция „Фокус” директорът на ОД на МВР – Бургас Милен Димитров. Не е ясно и дали извършителят е искал да отвлече микробуса. Просто е започнал да дава разпореждания на пътниците и шофьора, уточни комисар Милен Димитров. Мотивите все още се изясняват.
Снощи около 21.40 часа на спешен номер 112 е подаден сигнал от пътник в микробуса, който е сигнализирал, че въоръжено лице разпорежда на пътниците да залегнат и шофьорът да изпълнява неговите указания. На място са реагирали три полицейски автопатрула с около 8 полицая, които на входа на Бургас са организирали КПП. Полицаите са спрели микробуса и са го щурмували. Извършителят е задържан. Установява се, че това е 46-годишният Петър Петров от Русе, който е криминално проявен. Той е заплашвал пътниците с газов пистолет с два боеприпаса. В микробуса са пътували около 20 души, които са леко стресирани от случилото се. Шофьорът на микробуса е преживял по-силен стрес, към момента се възстановява, обясни Димитров.
Извършителят е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Похитителят е бил видимо пиян. В момента го изчакват да влезе в кондиция, за да разговарят колегите с него, уточни Димитров.
Не е имало съпротива и проблеми при задържането на похитителя. Колегите са планирали и провели тази спасителна операция буквално за минути, за което ги поздравявам, каза още комисар Димитров.

Агенция „Фокус”
46-годишен русенец се е опитал да отвлече автобуса между Бургас и Слънчев бряг

46-годишен русенец се е опитал да отвлече автобуса между Бургас и Слънчев бряг, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.
Вчера около 21.40 часа в дежурния център на ОДМВР – Бургас на тел. 112 е получено съобщение от 26-годишно момиче от бургаския квартал „Горно Езерово“ за това, че, пътувайки в автобус по линията Слънчев бряг – Бургас, пътник от автобуса е извадил пистолет.
Своевременно към бензиностанция „Петрол“ в района до Бургаския гробищен парк, преди влизане в града, са изпратени полицейски автопатрули от служители на Пето Районно управление „Полиция“ – Бургас и Специализираните полицейски сили. Благодарение на професионалната си и бърза намеса, те са спрели автобус „Сетра“, с бургаска регистрация, собственост на фирма „Мини бус експрес“ – Несебър, и са задържали 46-годишния П.П. от Русе, притежател на пистолета.
По свидетелски данни е установено, че П.П. по време на пътуването, извадил от багажа си пистолет и го заредил демонстративно. Пътуващите в автобуса около 20 пътници, сред които и руски туристи, станали свидетели на действията на 46-годишния русенец. Въпреки преживения силен стрес и уплаха водачът на автобуса запазил самообладание и помолил 26-годишната бургазлийка да алармира на тел. 112 за възникналата ситуация.
От П.П. освен газовия пистолет „Екол компакт“, 9 мм, с протокол за доброволно предаване е иззет и пълнителя със седем газови патрона. Към момента 46-годишният русенец е задържан в Пето Районно управление „Полиция“ – Бургас за срок от 24 часа, като му е взета кръв за анализ, с цел установяване употреба на алкохол или други упойващи вещества. П.П. е криминално проявен – заплаха за убийство и хулиганство. Причините за извършеното деяние са в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление „Полиция“ – Бургас.

Агенция „Фокус”
Въоръжен мъж опита да отвлече минибус между Бургас и Слънчев бряг и бе задържан от полицията

„Мъж заплаши с оръжие водача и пътуващите в минибус на пътя Слънчев бряг-Бургас късно тази вечер и бе задържан от полицията след щурм на автомобила”, съобщи за Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
По време на пътуването мъжът извадил пистолет и обявил на шофьора и спътниците си, че ще изпълняват неговите разпореждания.
Жена, която е пътувала в минибуса е подала сигнал на телефон 112.
Полицейските екипи на Областна дирекция Бургас са организирали съответните заградителни мероприятия.
Министър Цветанов уточни, че автомобилът е бил заставен да спре и е бил щурмуван от полицаи.
Задържан е мъжът, опитал да отвлече минибуса. В него е бил открит газов пистолет, преправен на боен.
По предварителна информация мъжът не е криминално проявен.
Започнало е разследване на инцидента от полицията в Бургас.

Агенция „Фокус”
2 кг хероин, 1 кг амфетамини и пласьор, освобождаван с глоба от 200 лв, задържаха в Левски (ОБЗОР)

Два килограма хероин, един килограм амфетамини, 18 насаждения канабис, 35 000 лв. и преправена малокалибрена пушка задържаха полицаите при удар срещу разпространението на наркотици в Централна Северна България.
Операцията е на ГДБОП и на Областна дирекция на полицията в Плевен.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви за Агенция „Фокус”, че са задържани 5 лица, като само едно от тях не е криминално проявено. Прави впечатление, че единият от задържаните Евгени – Гауса е задържан за притежание на наркотици преди 3 години и е освободен от наказателна отговорност, като му е наложена глоба от 200 лв.
Задържани също са регистрираните за кражби Ивайло – Краста и Ивайло, по прякор Буров.
Задържаната група е снабдявала с наркотици район, включващ Плевен, Севлиево, Свищов и Габрово.

Агенция „Фокус”
Министър Цветан Цветанов: 2 кг хероин, 1 кг амфетамини и петима задържани при полицейска операция в Левски

„Два килограма хероин и един килограм амфетамини са задържани късно тази вечер при специализирана полицейска операция в град Левски.” Това съобщи за Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Министър Цветанов уточни, че операцията е на ГДБОП и Областна дирекция на полицията в Плевен.
„Задържани са пет лица, като само едно от тях не е криминално проявено. Сред задържаните са Евгени по прякор Гауса, задържан за притежание на наркотици преди 3 години и освободен след глоба от 200 лв. Заедно с Гауса са задържани Ивайло Краста, регистриран за кражби, Ивайло – Буров, също регистриран за кражби”, заяви пред „Фокус” министър Цветан Цветанов.
Според полицаи от региона групата е „зареждала” с наркотици района на Плевен, Севлиево, Свищов и Габрово.
По време на операцията са открити и 18 насаждения с канабис, поставени под изкуствено осветление, и 35 000 лева.
Процесуално-следствените действия продължават.

Print Friendly
FacebookСподели