Националният отбор на България за младежи до 18 г. Ръгби 15 отпътува за Андора

| Източник:

Националният отбор на България за младежи до 18 г. Ръгби 15 отпътува за Андора, където ще вземе участие в европейското първенство група D , което ще се проведе в столицата Андора ла Веля. Нашите момчета и момичета ще играят срещу Малта, Израел, Босна и Херцеговина и домакините от Андора.

Срещите на българските национали са на 08.04 от 19.30 часа срещу Малта, 09.04 от 19.30 срещу Израел, 10.04 от 19.30 срещу Босна и Херцеговина. На 11.04 от 15.00 часа е двубоя срещу Андора.

Водачът на групата – народният представител от ПГ на Коалиция „БСП лява България“ и президент на БФР  Атанас Зафиров изрази пред журналистите своята увереност в доброто представяне на тима, въпреки неимоверните финансови трудности, пред които е изправена родната федерация, което се отразява и на качеството на подготовката на състезателите.

Зафиров подчерта, че международния календар на националните ни отбори е обезпечен, като до средата на годината предстоят гостувания на мъжкият ни тим в Турция и Норвегия, както и балканска купа и европейско първенство в Букурещ и Загреб за отборите ни в Ръгби 7.

Президентът на БФР призова българските медии към по – голяма съпричастност към проблемите на един от най – популярните в световен мащаб колективни спортове и обеща пълна прозрачност в работата и дейността на федерацията, която в последните години бе разтърсвана от множество скандали и съмнения за злоупотреби.

Зафиров отчете като успех на новото ръководство възобновения диалог с министерство на спорта, възстановения лиценз на федерацията и приемането й за член на БОК. Като основни свои приоритети, той посочи развитието на детско – юношеското ръгби, възстановяването на закритите клубове и изграждането на национална спортна база.

Print Friendly
FacebookСподели