,,Наркотикът – въпрос на свободен избор или лесен начин да загубиш свободата си”

| Източник: nessebar-news.com

Учениците на община Несебър участвуваха в концерт  под надслов ,,Наркотикът – въпрос на свободен избор или лесен начин да загубиш свободата си”, който бе  организиран от Велина Георгиева от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните със съдействието на съдия Мария Берберова-Георгиева от Районен съд-гр.Несебър и Димо Димов – Инспектор „ДПС” при РУП-гр.Несебър.

 

Мероприятието е свързано с програмата за превенция употребата на психоактивни вещества – проблем, който придобива все по-мащабни размери. Като честа причина за това се явява, както недостатъчната информираност по отношение на вредното им въздействие, така и липсата на контрол и внимание от страна на родители и общество.

 

Концертът се състоя в Амфитеатъра на гр.Несебър, където основната публика бе от ученици от 7-8 клас, както и учители, родители, представители на различни институции, занимаващи се с превенция на противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

 

Красимира Тодорова – Директор ,,ДЗСД” и съдия Мария Берберова-Георгиева гр.Несебър поздравиха младежите и организаторите за добрата инициатива и изразиха съпричастността си към общата кауза в борбата срещу употребата на наркотици. На зрителите пожелаха повече усмивки, игри, танци, добри приятели и да не забравят, че наркотиците убиват бавно, но сигурно – първо емоциите, после приятелствата и накрая водят до физическа смърт. Силните, смелите, оригиналните и самостоятелните хора намират възможност да изявят себе си без наркотици!

 

 

 

Print Friendly
FacebookСподели