Напусналите „Атака“ с доказателства за офшорните фирми на партията

Диляна Панайотова © БГНЕС архив Кирил Гумнеров, Валентин Николов и Огнян Пейчев, които напуснаха „Атака“, внасят следващата седмица документи, доказващи офшорните фирми на партията. Те ще представят и нотариално заверени...
| Източник: news.bg

Диляна Панайотова

Валентин Николов, Кирил Гумнеров,Огнян Пейчев © БГНЕС

архив


Кирил Гумнеров, Валентин Николов и Огнян Пейчев, които напуснаха „Атака“, внасят следващата седмица документи, доказващи офшорните фирми на партията. Те ще представят и нотариално заверени документи от Сейшелите и от България.

Тримата смятат, че още един депутат ще напусне групата на Волен Сидеров, но не пожелаха да разкрият името му.

Тъй като вече веднъж прокуратурата проверяваше подобни твърдения за „Атака“, останали без резултат, Кирил Гумнеров поясни, че тогава напусналите Сидеров не са привиквани да дават обяснения.

Тримата – вече независими депутати, се извиниха на децата и гражданите от Батак за поведението на националистите.

На брифинг в парламента те прочетоха писмото си до жителите на града.

Тъй като „Атака“, размахвайки знамето на патриотизма, все по-често започва да се замесва в срамни инциденти, то ние ви уверяваме, че нито Волен Сидеров, нито неговата партия са лицата на патриотизма“, пишат тримата депутати. Според тях никоя партия няма право на такъв ден да прави пропагандни спектакли.

Национализмът трябва да защитава хората, а не да предизвиква дрязги и изкуствено противопоставяне, смятат още те. Срамно е на такъв ден да се гонят политически рейтинги и дивиденти, категорични са Гумнеров, Николов и Пейчев.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров няма сигнали някой от останалите му верни депутати да иска да напуска партията. „Всеки е свободен да постъпи както реши,“ заяви той в кулоарите на НС.

Сидеров „хвърли“ бомбата, че един от напусналите се е определил като принадлежност към БСП. Лидерът на националистите поясни, че законът позволява един депутат, след като напусне парламентарната група, от която е влязъл в НС, да се заяви като принадлежност към друга политическа сила. Така част от държавната субсидия за „Атака“ отишла към БСП.

Националистът каза, че социалист е станал първият „изневерил“ на Сидеров и „Атака“ – Камен Петков.

200 000 лева годишно губи „Атака“ от Петков, но ако думите на Сидеров са верни, тази сума се печели от социалистите.

Сега очаквам следващото орязване, подчерта Сидеров. Като нелепости той определи мотивите за напускане на неговите съпартийци, а именно че се разочаровали. Това Волен Сидеров можел да прости, но не и това, че налагат удар върху субсидията на партията му.

Лидерът на националистите отдавна е внесъл промяна в закона за политическите партии, с която веднъж завинаги да се спре с възможността напуснали депутати „да търгуват лоялността си“. Сидеров отрече да има връзка със „сейшелската следа“.Той категорично отрече „Атака“ да кара депутатите си да се подписват под поръчителски документи, както твърдят напусналите.

Print Friendly
FacebookСподели