Над 2 500 лв бяха събрани на благотворителен базар в несебърското училище

| Източник:

Стотици малки и големи ученици, учители, служители, родители и граждани посетиха ежегодния благотворителен коледен базар в СОУ”Любен Каравелов” – Несебър.

 

Членуващите в младежката организация на Червения кръст тийнейджъри с ръководител Паунка Русева и ученици от ателие „Да живеем здравословно и пазим природата” с ръководител Соня Дамянова посрещаха посетителите.

На базара се предлагаха разнообразни кулинарни изкушения – баница, баклава, меденки, торти, сладки, кексове и разнообразни напитки. Внимание привличаха и ръчно изработени коледни ангели, картички, суровачки, книгоразделители, сувенири,посветени на годината на козата, произведения от дърво и ковано желязо.

Събрана бе сума в размер на 2563,37 лв. Част от средствата ще постъпят в сметката на националната благотворителна кампания „Българската Коледа”. Ще бъдат направени дарения на фондация „ТЕО” за подпомагане на школата по приложна физика в град Казанлък с ръководител Теодосий Теодосиев и за децата, останали сираци след трагичния инцидент във фабриката за взривни материали в с. Горни Лом.

                                                                        

        

Print Friendly
FacebookСподели