Москва: Защо американци изпробват съветско оръжие в Анево?

  Не може да не си зададем въпроса какви с били целите на гражданите на САЩ, които са участвали в изпитанията на въоръжения съветски образец, извършвани от частна военна компания...
| Източник: VESTI.BG

 

Не може да не си зададем въпроса какви с били целите на гражданите на САЩ, които са участвали в изпитанията на въоръжения съветски образец, извършвани от частна военна компания на българска територия, казал източник от руското външно министерство


Източник: Thinkstock/Guliver

 

Още по темата

  • Посолството на САЩ: В Анево работеха по договор за Сирия
    Преди 18 часа
  • Лукарски: Взривът в Анево не е саботаж
    Преди 1 ден

В Москва са учудени, че американци участват в изпитанията на съветски оръжия в България, заяви източник от руското Министерство на външните работи, цитиран от РИА „Новости“.

Коментарът е във връзка с инцидента от 6 юни на полигона „Анево“, когато при взрив на граната РПГ-7 загина американски гражданин, а четирима души – двама американци и двама българи, бяха ранени.

„Не може да не си зададем въпроса какви с били целите на гражданите на САЩ, които са участвали в изпитанията на въоръжения съветски образец, извършвани от частна военна компания на българска територия. Повод за размисъл е „значителното отсъствие“ на каквито е да е коментари от американски официални лица за случая“, отбеляза източникът.

Източник: БГНЕС, БНР
Print Friendly
FacebookСподели