Младите в СДС :Срам ни е !

| Източник:

 

Декларация на ръководството на МСДС

 Ние, ръководството на МСДС, заявяваме, че ни е срам от начина, по който се проведоха вътрешните избори за председател на СДС.

 

Срам ни е от начина, по който най-демократичната практика в историята на българските политически партии – вътрешнопартийните избори за председател на СДС, бe превърната в пародия на едни от най-манипулираните избори в историята на България, изборите за местна власт` 2011. Наглото фалшифициране на резултати, обструкциите пред застъпниците, безпрецедентният натиск в подкрепа на кандидатурата на Кабаиванов превърнаха тези избори в една лъжа.

 

Срам ни е от начина, по който дебатът за бъдещето на СДС и политическите приоритети на страната бе сведен до махленски пазарлък, в който единствено важно бе „ненамеса в реденето на листите”, „преодоляване на конфликтите между страната и столицата” и „стига сме влачили на гърба си Костов”.

 

Срам ни е от начина, по-който политиката бе заменена с апаратна схема, а аргументите- с неясни задкулисни договорки.

 

Дълбоко сме разочаровани от продължаващата политика на капсулиране, изповядвана от новия председател Емил Кабаиванов. Нито по време на вътрешнопартийната кампания, нито след нея, чуваме неговите идеи, политическа визия и план за действие.

Вместо това, тонът спрямо управляващата партия ГЕРБ, е видимо смекчен, което ни кара да мислим, че това е част от сделката, срещу която Кабаиванов бе избран за лидер, а СДС е харизан като зестра на управляващите.

 

МСДС настоява новият председател да обяви час по-скоро екипа си, защото той ще покаже има ли задкулисна договорка при внезапното налагане на Кабаиванов като фаворит за лидер на ръководството на СДС.

 

Очакваме да разберем от него позицията му по следните въпроси:

 

  1. Споделя ли ръководството на СДС политиката на Синята коалиция в парламента и Eвропарламента?

 

  1. Каква е позицията на СДС по поисканата от Синята коалиция оставка на вътрешния министър Цветан Цветанов във връзка с оневинените лекари от Горна Оряховица?

 

  1. Каква е позицията на СДС по предстоящия вот на недоверие към правителството? И каква е позицията на СДС във връзка с доклада на ЕК?

 

  1. Каква е позицията на СДС по уволнението на съдия Мирослава Тодорова от ВСС?

 

Докато не получим ясни отговори на тези въпроси, заявяваме, че за нас СДС се намира в парламента и в Eвропарламента.

 

МСДС, заедно с депутатите и евродепутатите, ще продължи да прави реалната политика, която интересува стотиците хиляди хора, дали гласа си за Синята коалиция.

 

МСДС ще участва активно в дебата за създаването на единен десен субект, защото ни интересува какво мислят и искат нашите симпатизанти и избиратели, а не шепа партийни функционери.

 

Ние вярваме в силата на единството и обединението на десницата, защото само така можем да съхраним истинските ценности, около които бе създаден СДС.

 

 

 

София, 24.07.2012 г.                                                          

 

Print Friendly
FacebookСподели