“Любов с аромат на вино” от несебърските художници

| Източник: Максим МОМЧИЛОВ

Под това мото в галерията на Дружеството на несебърските художници бе открита традиционната  изложба на местни творци,посветена на Св.Трифон Зарезан и Св.Валентин.                                                                                                                           

  Експозицията бе почетена и от кмета на Община Несебър Николай Димитров,който в приветственото си слово заяви,че изложбата е поредната илюстрация,доказваща афинитета на несебърските творци към качествени художествени творби,несъмнено зареждащи посетителите с жизненост и самобитната красота на енергията,вложена от вътрешния интелектуален и емоционален капацитет на авторите.                                                          

 Той се ангажира и с оказването на необходимото съдействие,за превръщането на традиционната февруарска изложба на несебърските художници в неотделима част от туристистическия продукт,предлаган от Община Несебър.                                                                                                                                                    

 През последните години изложбата точно на 14 февруари придава на творбите двойнствено съдържание,тъй като посланията им са насочени към най-широката общественост-и към тези,които залагат на българската православна традиция,и към всички с по-възвишена чувствителност,тачещи Св.Валентин.                                                        

 Макар че философски погледнато,виното и любовта са метафори на сладостното опиянение,на преминаване в друго измерение и издигане над скепсиса на реалността в ежедневието,несебърските художници са избрали за експозицията си мотото: “Любов с аромат на вино”.                                                                                                                    

 Входът е свободен.Възприятията при разглеждане на експозицията се рамкират единствено и само от въображението на посетителя.

                                                  

 

Print Friendly
FacebookСподели