Лайънс клубовете:Да спрем „войната“ по пътищата !

| Източник: NESSEBAR-NEWS.COM

На Общото събрание на Асоциацията на Лайънс клубовете-Дистрикт 130 България ,по предложение на Красимир Косев-секретар на ЛК-Несебър и председател на Зона „Изток“,единодушно бе приета следната Декларация

ДЕКЛАРАЦИЯ

НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА „АСОЦИАЦИЯ НА ЛАЙЪНС КЛУБОВЕТЕ”-ДИСТРИКТ 130 БЪЛГАРИЯ

 

ДО

                                          НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

                                            НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ДО

                                           МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

                                            НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО

МЕДИИТЕ

 

 

Уважаеми дами и господа,

 

През последните години сме свидетели на ужасяваща „война”по пътищата,която оставя след себе си нещастие и смърт.Самонадеяни шофьори,яхнали мощни автомобили ,газят по шосета и улици стотици възрастни,младежи и невръстни деца ,дори на пешеходни пътеки и тротоари.

 

Ние,членовете на АЛК Дистрикт-130 България сме дълбоко разтревожени от това безумие по улиците и пътищата,което трябва да бъде спряно.

 

Нашите членове,част от високоуважавана международна организация Лайънс интернешанъл ,повече от двадесет години работят за развитие на обществото под девиза „Ние служим!”.Подпомагаме нуждаещите се и стимулираме успелите,но не можем да бъдем безразлични към хора,които безразсъдно сеят нещастие,сълзи и смърт !

 

Настояваме компетентните държавни органи,които и сега имат достатъчно възможности ,да ограничат и спрат тези,които не мислят нито за собствения,нито за чуждия живот.

 

При необходимост да се приемат и прилагат още по-строги законодателни и превантивни мерки,за да можем поне малко да се доближим до други европейски държави,където санкциите към подобни престъпления  са много по-строги.

 

Ако това стане,ограничените ресурси на държавата ни,ще могат да се насочат към сектори като наука,култура,образование и здравеопазване ,към възпитание и уважение на човешките ценности и живота.

Уверяваме ви,че както до сега, нашите клубове и членове ще продължат да работят с подрастващите и възрастните ,за спазване правилата за движение ,и за възпитание в непримиримост към нарушителите.

 

Дистриктуправител АЛК Дистрикт-130 България:

Марин Филин

 

Панагюрище-30 май 2015 г.

 

Print Friendly
FacebookСподели