ЛАЗАРСКИ ПЕСНИ ОГЛАСИХА ОБЩИНА НЕСЕБЪР В НАВЕЧЕРИЕТО НА ПРАЗНИЦИТЕ

| Източник: Яна Христова

 

 

Лазарски песни огласиха община Несебър в навечерието на наближаващите светли християнски празници. В дните преди Лазаровден, лазарки от подготвителна група на ЦДГ „Моряче” и първи клас на СОУ „Любен Каравелов” в град Несебър посетиха и изненадаха приятно ръководството на училището, служителите на община Несебър, институции и фирми в града – Дейност „Образование, извънучилищни и други дейности”, РУП – Несебър, редакцията на в-к „Слънчев бряг”, Общинска дейност БКС и др.

С изпълнения на песни и танци, характерни за традиционния български обичай лазаруване, децата пожелаха здраве и благополучие, а зарадваните домакини им отблагодариха с подаръци.  Малките лазарки от ЦДГ „Моряче” са подготвени от помощник-директора на детското заведение Марина Янкова и учителките Моника Пенева и Станислава Щакова, а лазарките от СОУ „Любен Каравелов” са от групата „История на моя род”, работеща по проект „Успех”, с ръководител госпожа Наталия Антонова.

В събота, в деня на Свети  Лазар, възпитаниците на Обединената общинска школа по изкуствата по традиция ще изпълнят обичая лазаруване за всички жители и гости на град Несебър.

 

 

Print Friendly
FacebookСподели